Gedaan met laden. U bevindt zich op: Communicatiepakket voor lokale besturen Kennisdeling & documentatie

Communicatiepakket voor lokale besturen

Wil je met jouw lokaal bestuur intern of extern communiceren over je GzG-project? Hierna vind je een aantal communicatierichtlijnen en -middelen.

Plan je een persactie?

Geef ons dan (ruim) op voorhand een seintje via gzg@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie).​​​​

Verplichte vermelding

Vermeld in alle publicaties en promotie over je project dat dit tot stand kwam met de steun van Gemeente zonder gemeentehuis. Je kan dat op 2 manieren doen.

De eenvoudigste manier is door in je tekst te verwijzen naar Gemeente zonder gemeentehuis, en de logo’s van De Vlaamse Veerkracht en de Europese Unie toe te voegen. Zorg ervoor dat de hoogte van de logo’s gelijk is. Je kan de logo’s downloaden via de link hierna.

Is het niet mogelijk om logo’s toe te voegen, dan gebruik je de volgende formulering:

Dit project xxx (dat onze gemeente uitwerkt) werd mogelijk gemaakt dankzij subsidiëring door Gemeente zonder Gemeentehuis, een project van Vlaamse Veerkracht, het relancebeleid van de Vlaamse Regering dat gefinancierd werd door de Europese Unie via NextGenerationEU.

Sociale media

Gebruik zeker de hashtag #gzg of #gemeentezondergemeentehuis
En als je over voldoende ruimte beschikt:

  • #deklikmetdeburger
  • #dienstendichtbijendigitaal

Illustraties

Hierbij een aantal illustraties die je kan gebruiken.

Korte beschrijving van het project

Meer dan ooit digitaal
Met Gemeente zonder gemeentehuis ondersteunt Vlaanderen lokale besturen die maximaal samen innovatieve, digitale oplossingen uitwerken om hun dienstverlening efficiënter en klantgerichter te maken. Via 7 oproepen tussen september 2021 en september 2022 konden gemeenten subsidiedossiers voor digitaliseringsprojecten indienen. 61 projecten werden goedgekeurd.

De klik met de burger
De waaier van projecten die lokale besturen konden indienen, is ruim:

  • innovatieve dienstverlening aan burgers, ondernemers en verenigingen,
  • digitale participatie om burgers beter te raadplegen, te adviseren, te laten (mee)beslissen
  • en werkplek van de toekomst zodat medewerkers van de gemeente op decentrale locaties dicht bij de burger aan de slag kunnen.

De omvang en complexiteit van de projecten spelen geen rol. Samenwerking tussen gemeenten, kennisdeling, hergebruik van bestaande componenten en schaalbaarheid zijn wel belangrijke aandachtspunten.