Gedaan met laden. U bevindt zich op: Nieuwe editie van nieuwsbrief Interfederaal Instituut voor Statistiek Nieuwsberichten

Nieuwe editie van nieuwsbrief Interfederaal Instituut voor Statistiek

Nieuwsbericht
24 oktober 2023

Op 20 oktober – de Europese dag van de statistiek - publiceerde het Interfederaal Instituut voor de Statistiek (IIS) een nieuwe editie van haar nieuwsbrief. Het Interfederaal Instituut voor de Statistiek (IIS) werd in 2016 opgericht om de samenwerking te versterken tussen de verschillende federale en regionale statistische diensten, waaronder Statbel, de Nationale Bank van België, het Federaal Planbureau, het Waalse IWEPS, het Brusselse BISA en Statistiek Vlaanderen. De IIS-instellingen delen de ambitie om te zorgen voor kwaliteitsvolle, onafhankelijke en relevante openbare statistieken, zodat overheden, bedrijven, organisaties en individuele burgers onderbouwde beslissingen kunnen nemen.

Via de halfjaarlijkse nieuwsbrief maakt het IIS haar werkzaamheden kenbaar en heeft het oog voor methodologische topics en voor het statistieklandschap en -beleid. Deze nieuwe editie beschrijft het gevoerde maatschappelijke debat over de indicatoren van duurzame ontwikkeling (SDG’s), het gebruik van administratieve databases om de private huurmarkt te analyseren, een nieuw onderzoek naar gendergerelateerd geweld en de procedures binnen Statbel om toegang te krijgen tot microgegevens voor statistisch en wetenschappelijk onderzoek.

De volledige nieuwsbrief vindt u op de website van het IIS(opent in nieuw venster).