Zoekt u de spelling van een woord? Ga naar woordenlijst.org(opent in nieuw venster), de onlineversie van het Groene Boekje.
Niet gevonden wat u zocht? Stel uw taalvraag.

Vraag van de week

Welk werkwoord is correct: specifiëren of specificeren?

Zowel specificeren als specifiëren is correct. In België worden beide vormen gebruikt, in Nederland vooral specificeren. De vorm specificeren gaat terug op het Latijnse woord specificare, de vorm specifiëren op het Franse woord spécifier.


Andere woordparen met -ficeren/-fiëren waarbij beide vormen als correct worden beschouwd, zijn certificeren en certifiëren, demystificeren en demystifiëren, diversificeren en diversifiëren, falsificeren en falsifiëren.

Woord van de week

zeeboerderij

Een Belgisch winkelbedrijf mag een zeeboerderij uitbouwen voor de kust van Nieuwpoort. In zo’n zeeboerderij kunnen bijvoorbeeld zeewier, mosselen en oesters worden geteeld. In Nieuwpoort gaat het momenteel om mosselkweek in hangcultuur, waarbij mosselen worden gekweekt aan touwen die in het zeewater hangen. De schelpdieren halen hun voedingsstoffen uit het zeewater; er wordt dus niets aan het ecosysteem toegevoegd.

Bekijk het overzicht van alle woorden van de week.

Taalvragenvuur nu te herbekijken

Op 6 oktober, tijdens de Week van het Nederlands, was het weer tijd voor het Taalvragenvuur. In dit online evenement beantwoordden twee taaladviseurs van Onze Taal en Team Taaladvies in een klein uurtje brandende taalvragen.

Het gesprek werd uitgezonden via YouTube(opent in nieuw venster). U kunt het daar ook opnieuw bekijken, in z’n geheel of vraag per vraag.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf u in op Taallink en ontvang elke week de vraag en het woord van de week in uw mailbox.

Taal en gender

Meer dan 50 spellingtests

Ontdek hoe goed u kunt spellen met onze spellingtests. Kies een thema uit het overzicht van alle spellingtests.

Heerlijk Helder

Meer weten over Heerlijk Helder, de campagne van de Vlaamse overheid over klare taal?

Heerlijk Helder-website(opent in nieuw venster)

Boek- en webwijzer