Is er controle op de taalwetgeving in het basisonderwijs en secundair onderwijs?

Ja, er is controle op de taalwetgeving in het basisonderwijs en secundair onderwijs. Verschillende instanties oefenen toezicht uit op de onderwijstaal en op de bestuurstaal.

Onderwijstaal

  • De adjunct van de gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant is verantwoordelijk voor het toezicht op de toepassing van de taalwetgeving in bestuurszaken en in het onderwijs in de 6 randgemeenten. Hij of zij kan toezicht uitoefenen op de scholen van het Gemeenschapsonderwijs, de officiële en de erkende scholen in de 6 randgemeenten. De 6 randgemeenten in de Vlaamse Rand rond Brussel zijn: Sint-Genesius-Rode, Linkebeek, Drogenbos, Wemmel, Kraainem en Wezembeek-Oppem.

  • De bevoegde onderwijsinspectie kan de naleving van de taalwetgeving controleren.

Bestuurstaal

  • De adjunct van de gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant is verantwoordelijk voor het toezicht over de toepassing van de taalwetgeving in bestuurszaken en in het onderwijs in de 6 randgemeenten. Hij of zij kan toezicht uitoefenen op de scholen van het Gemeenschapsonderwijs, de officiële en de erkende scholen in de 6 randgemeenten. De 6 randgemeenten in de Vlaamse Rand rond Brussel zijn: Sint-Genesius-Rode, Linkebeek, Drogenbos, Wemmel, Kraainem en Wezembeek-Oppem.