Gedaan met laden. U bevindt zich op: EU-financiering voor Vlaamse energie- en klimaatprojecten: update januari 2024 Nieuwsberichten van Vlaams Energie- en Klimaatagentschap

EU-financiering voor Vlaamse energie- en klimaatprojecten: update januari 2024

Nieuwsbericht
9 januari 2024

Welke Europese opportuniteiten zijn er voor uw energie- en klimaatprojecten? We zetten even de laatste ontwikkelingen rond de EU-financieringsprogramma’s voor energie en klimaat op een rijtje. 

Interreg Vlaanderen-Nederland

Het Interregprogramma Vlaanderen-Nederland heeft haar derde oproep(opent in nieuw venster) gelanceerd. Voor deze projectoproep staat 35 miljoen euro ter beschikking, waarvan 13,5 miljoen euro gereserveerd is voor de prioriteit “Een groener Europa”. Binnen deze prioriteit zijn onder meer projecten in de domeinen van energie-efficiëntie, hernieuwbare energie, slimme energiesystemen, -netwerken en –opslag en circulaire economie mogelijk.

De deadline voor de indiening van projecten is 14 maart 2024. Alle projecten dienen grensoverschrijdend te zijn. In de regel betekent dit samenwerking tussen ten minste één Vlaamse en één Nederlandse partner.

Voor meer informatie over Interreg Vlaanderen-Nederland kan u terecht bij Vlaams contactpunt Maxime Huysentruyt (maxime.huysentruyt@vlaio.be(opent in uw e-mail applicatie)) of de dienst Europa van uw provincie.

Meer informatie

Op zoek naar meer informatie? Raadpleeg de website ‘EU-financiering voor Vlaamse energie- en klimaatprojecten’.