Gedaan met laden. U bevindt zich op: Triënnale GIST gaat binnenkort van start Nieuwsberichten van Vlaamse Rand

Triënnale GIST gaat binnenkort van start

Nieuwsbericht
8 augustus 2023

Van eind augustus tot begin november loopt in de Zennevallei de triënnale GIST. Kunst, theater, literatuur, natuur, gastronomie en industrie zullen er elkaar ontmoeten op iconische locaties. GIST is één van de initiatieven van de intergemeentelijke samenwerking ‘Zennevallei hergist’, die tot stand kwam met de steun van het Vlaamse Randfonds.

IGS ‘Zennevallei Hergist’

In 2022 sloegen de lokale besturen van Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Beersel de handen in elkaar via het intergemeentelijk samenwerkingsverband (IGS) ‘Zennevallei Hergist’. Met de steun van de Vlaamse overheid willen ze zo een nieuwe dynamiek creëren in de Zennevallei. Dit onder meer door de ecologie van en rond de Zenne te herstellen, het economisch streekpotentieel in kaart te brengen en het rijke culturele erfgoed te gebruiken als inspiratie voor een creatieve toekomst.

Eerste editie van triënnale

Het IGS levert nu een eerste artistieke vrucht van formaat op: de triënnale GIST. Van 26 augustus tot 5 november 2023 kan je komen ontdekken wat de Zennevallei allemaal te bieden heeft. Je beleeft theater op een oude industriële site, ontdekt beeldende kunst langs het water, luistert naar literatuur op het ritme van de snelweg en geniet van gastronomie tussen de biervaten.

Gratis openingsfeest

Zaterdag 26 augustus gaat de triënnale feestelijk van start op de Catala-site. Tijdens de gratis openingsshow maak je kennis met het programma en de site, en kan je genieten van streekeigen versnaperingen en straffe muzikale omkadering. Ontdek alle details hier.(opent in nieuw venster)