Gedaan met laden. U bevindt zich op: Mijn VerbouwPremie voor warmtepomp tot en met 30 juni 2025

Mijn VerbouwPremie voor warmtepomp tot en met 30 juni 2025

Opgelet: wijzigingen Mijn VerbouwPremie vanaf 1 juli 2025

U vindt een overzicht van de wijzigingen op: Wat wijzigt aan Mijn VerbouwPremie vanaf 1 juli 2025?

Mijn VerbouwLoket zal vanaf 1 juli 2025 tot en met 31 augustus 2025 niet beschikbaar zijn voor het indienen van een aanvraag Mijn VerbouwPremie.

Maakte u voor 1 juli al een dossier aan dat u nog niet indiende? Ook dit conceptdossier is vanaf 1 juli niet meer beschikbaar en kan ook niet meer worden ingediend. Hebt u uw premieaanvraag al ingediend uiterlijk op 30 juni 2025? Dan blijft Mijn VerbouwLoket in juli en augustus 2025 beschikbaar om uw aanvraag op te volgen.

Om te vermijden dat u als aanvrager nadeel ondervindt van deze sluiting, voorzien we een overgangsmaatregel voor de ouderdom van de facturen. Dient u een premieaanvraag in tussen 1 september 2025 en 31 december 2025? Dan mag uw factuur dateren vanaf 1 juli 2023. De facturen blijven dus wat langer geldig.

Vraag hier Mijn VerbouwPremie aan

Mijn VerbouwLoket zal vanaf 1 juli 2025 tot en met 31 augustus 2025 niet beschikbaar zijn voor het indienen van een nieuwe aanvraag Mijn VerbouwPremie.

Om te vermijden dat u als aanvrager nadeel ondervindt van deze sluiting, voorzien we een overgangsmaatregel voor de ouderdom van de facturen. Dient u een premieaanvraag in tussen 01/09/2025 en 31/12/2025? Dan mag uw factuur dateren vanaf 01/07/2023. De facturen blijven dus wat langer geldig.

Voor premieaanvragen ingediend voor 1 juli 2025 blijft Mijn VerbouwLoket wel beschikbaar in deze periode.

Welke warmtepompen

Een warmtepomp is een toestel dat warmte uit de natuur haalt en afgeeft in de woning. Het is ideaal voor een goed geïsoleerde woning met aangepaste radiatoren, ventilo-convectoren, vloer- of muurverwarming. Terwijl de klassieke verwarmingssystemen volledig op (fossiele) brandstof of elektriciteit draaien, haalt een warmtepomp tot 80% van haar energie uit de bodem, het grondwater of de lucht. Dat zorgt ervoor dat een warmtepomp - samen met warmtenetten - tot de meest toekomstbestendige en meest energie-efficiënte verwarmingsoplossingen behoort.

Voor wie

  • Elke eigenaar en investeerder in bestaande woon- en komt in aanmerking voor een premie voor het plaatsen van een nieuwe warmtepomp.  
  • Bij een gemeenschappelijke warmtepomp die dient voor meerdere van een komt de premie toe aan de investeerder voor het volledige appartementsgebouw. Is er een vereniging van mede-eigenaars (VME) opgericht? Dan komt de premie toe aan de .

Voor welk gebouw

Deze premie geldt enkel voor investeringen in gebouwen (woon- en niet-woongebouwen):

  • die vóór 2014 zijn aangesloten op het elektriciteitsdistributienet
  • of die vanaf 2014 zijn aangesloten op het elektriciteitsdistributienet en waarvoor de omgevingsvergunning voor stedenbouwkundige handelingen meer dan 5 jaar voor de datum van de werd verleend, die voldoen aan de EPB-eisen die erop van toepassing zijn en waarvoor de tijdig is ingediend.

Voorwaarden

Bedrag

Benieuwd welke premies u kunt aanvragen en op welk premiebedrag u recht hebt?

Raadpleeg de simulator(opent in nieuw venster) voor aanvragen tot en met 30 juni 2025.

Welke documenten

Documenten die nodig zijn om de premie aan te vragen

Is uw woning warmtepompklaar

Velen weten niet of hun woning geschikt is voor een warmtepomp. Nochtans is deze manier van verwarmen dé toekomst, omdat het zo energiezuinig en klimaatvriendelijk is.

Met de gebruiksvriendelijke tool ‘Warmtepompklaar’ kunnen eigenaars in enkele stappen achterhalen of hun huis of appartement duurzaam verwarmd kan worden met een warmtepomp of zij eerst nog extra moeten isoleren.

Veelgestelde vragen