Gedaan met laden. U bevindt zich op: Bestanden converteren Helpdesk EPB-software Vlaanderen

Bestanden converteren

  • Op dinsdag 18 juni 2024 tussen 19 en 21 uur worden onderhoudswerken doorgevoerd aan het Gebouwen- en Adressenregister binnen de Vlaamse overheid. Gedurende dit tijdsvenster kan er een tijdelijke onderbreking zijn in de mogelijkheid tot selectie van gebouwen of adressen en indienen van energieprestatiecertificaten of aangiftes in de Energieprestatiedatabank en de toepassing EPC-NR.
  • Op zaterdag 22 juni 2024 tussen 7u30 en 11 uur worden onderhoudswerken doorgevoerd aan de rekenkern ProductExpress binnen de Vlaamse overheid. Gedurende dit tijdsvenster kan er een tijdelijke onderbreking zijn in de mogelijkheid tot doorrekenen en indienen van energieprestatiecertificaten in de Energieprestatiedatabank en de toepassing EPC-NR.

Geldig voor bouwaanvragen t.e.m. 31.12.2013

Backward compatibel tot versie 1.5.0

De EPB-software Vlaanderen is backward compatibel van versie 1.0 tot versie 1.5.0. Dit wil zeggen dat deze softwareversies enkel EPB-bestanden uit één vorige softwareversie kunnen openen.

Bijvoorbeeld:

  • Bestanden aangemaakt in versie 1.3 kunnen geopend worden in versie 1.4.
  • Bestanden aangemaakt in versie 1.2 kunnen niet direct kunnen geopend worden in versie 1.4.
  • Bestanden aangemaakt in of geconverteerd naar versie 1.4 kunnen niet (meer) kunnen geopend worden in versie 1.3.

Oplossing

U moet de epb-bestanden versie per versie converteren.

Bijvoorbeeld:

  • Een bestand aangemaakt in versie 1.2 converteert u eerst naar versie 1.3, vervolgens naar versie 1.4 en vervolgens naar versie 1.5.
  • Een bestand geconverteerd naar versie 1.5 kunt op wel openen in recentere versies.

Bij het omzetten van een epb-bestand naar een recentere softwareversie wordt u aan de hand van een wizard doorheen de conversie geleid. Hierbij kunt u optioneel een back-up laten maken van het oorspronkelijke epb-bestand. We raden aan om steeds deze back-up te bewaren.

De oudere versies van de EPB-software Vlaanderen kunt u hier downloaden.