Gedaan met laden. U bevindt zich op: Resultaten EPB-software Vlaanderen Helpdesk EPB-software Vlaanderen

Resultaten EPB-software Vlaanderen

Tijdelijke onbeschikbaarheid van Energieprestatiedatabank en software
  • De Energieprestatiedatabank en EPB/EPC-software zijn niet beschikbaar van 4 december (17 uur) tot 7 december 2023 (9 uur). Dit wegens een technisch onderhoud.
Geldig voor bouwaanvragen t.e.m. 31.12.2013

Geen E- en K- peil en de calculatorknop is niet aanwezig

De calculatorknop is enkel aanwezig als er voor het project een E-peil en/of K-peil eis geldt. Als dit niet het geval is (bv. bij verbouwingen) dan is deze functie niet relevant en dus ook niet aanwezig.

Resultaten printen

Het is mogelijk om een overzicht van de resultaten als pdf-bestand op te slaan. Dit pdf-bestand kunt u printen en aan externen voorleggen.

  • Stap 1

    Selecteer in het menu “bestand” de actie “genereer resultatenformulier”.

  • Stap 2

    Sla het pdf-bestand op op uw computer.

Berekenen jaarlijkse energiekosten en CO2-emissies

Op het resultatenscherm ‘CO2-uitstoot en energiekosten’ krijgt u zicht op de karakteristieke jaarlijkse energiekosten en CO2-emissies voor de verschillende energiestromen in het gebouw. Stel per energiedrager de energieprijzen in die u voor de komende jaren verwacht.

De term karakteristiek betekent dat er wordt uitgegaan van een aantal standaardaannames, zoals een bepaald klimaat en een gemiddeld gebruikersgedrag. Er worden geen werkelijke energiekosten berekend. Die zijn te veel afhankelijk van onvoorspelbare factoren, zoals het instellen van de binnentemperatuur door de gebruikers, het aantal gebruikers en het aantal uren dat het gebouw gebruikt wordt.