Gedaan met laden. U bevindt zich op: Aan de slag met de module Profielbeheer Vlimpers voor HR

Aan de slag met de module Profielbeheer

Wil je weten hoe de module Profielbeheer van Vlimpers werkt? Deze module biedt de mogelijkheid aan HR-verantwoordelijken binnen de Vlaamse overheid om functiebeschrijvingen administratief te beheren in Vlimpers.

Voor wie?

 • Je werkt als HR-businesspartner of HR-specialist bij de Vlaamse overheid.
 • Je departement of agentschap is klant van Vlimpers.

Wat is de module Profielbeheer?

De vernieuwde module Profielbeheer van Vlimpers is een instrument voor HR-verantwoordelijken om zelf functiebeschrijvingen aan te maken, actueel te houden en te beheren. Daarnaast kan ook het PEP in functieklassen onderhouden worden en is er een link met de module Rekrutering van Vlimpers waarmee vacatures aangevraagd kunnen worden (zie onder).

Goed om te weten: als HR-verantwoordelijke vind je de module Profielbeheer terug op de de startpagina van Vlimpers(opent in nieuw venster).

Hoe gebruiken?

Wil je als departement of agentschap de module Profielbeheer van Vlimpers in gebruik nemen? Dan helpt AgO je door functiebeschrijvingen of enkel functietitel in bulk op te laden. Je kunt daarna ook kiezen om ze al dan niet te koppelen aan zowel competenties en personeelsleden. Afhankelijk van je keuze kun je rekenen op verschillende voordelen(Excel bestand).

De manier van in gebruik nemen bepaal je zelf. Je kunt als organisatie kiezen om enkel de (vernieuwde) functietitels toe te voegen voor wie (nog) geen inhoudelijke functiebeschrijvingen willen invoeren. Zo kun je los van het traject Functieclassificatie toch optimaal gebruik maken van de nieuwe Talent-modules.

  Opgelet: ben je klant van het Selectiecentrum van AgO en werk je nog niet met de module Profielbeheer van Vlimpers, maar wil je een vacature digitaal aanvragen via de module Rekrutering van Vlimpers? Dan moet je minstens een functie aanmaken in de module Profielbeheer(opent in nieuw venster).

  Functiebeschrijvingen aanleveren in bulk

  uiterste aanleverdatum

  reden

  gegevens beschikbaar

  13 maart 2024

  Fase 1: functiebeschrijvingen in bulk opladen

  17 maart 2024

  24 maart 2024

  Fase 2: functiebeschrijvingen koppelen aan personeelsleden

  begin april 2024

  Goed om te weten: Je kunt altijd zelf functies invoeren. Tweemaal per jaar (voorjaar en najaar) voorziet AgO de mogelijkheid om functies in bulk op te laden. De concrete data komen hier beschikbaar en worden gecommuniceerd via de HR-nieuwsbrief.

  • Vragen? Contacteer je HR-businesspartner of stel je vraag via het Vlimpers-contactformulier.

  Hulp en ondersteuning

  Ben je op zoek naar een specifiek onderdeel uit de webinar? Open bovenstaande link en klik onderaan het scherm op 'meer weergeven'. Zo verschijnt een overzicht met verschillende onderwerpen van de webinar. Klik op de timing (blauwe link) van het onderwerp dat je wilt bekijken.