Voor wie?

Wat is PLOEG?

PLOEG is het systeem van prestatiebeheer bij de Vlaamse overheid. Het biedt een kader om medewerkers op te volgen en laat hen groeien in hun functie. Op die manier helpt PLOEG je als leidinggevende om team- en organisatiedoelstellingen te behalen. Naast je formele rol als evaluator heb je ook een informele rol als coach en facilitator (zie onder).

Goed om te weten

Richtlijnen

  • Volg het PLOEG-verloop zoals beschreven op de webpagina ‘PLOEG’. Je vindt er alle stappen, einddata en tips.
  • Gebruik de module PLOEG van Vlimpers voor de planning, opvolging en evaluatie. Werkt je organisatie niet met de module PLOEG? Contacteer dan je HR-verantwoordelijke voor alle afspraken. Je kunt ook gebruik maken van de sjablonen voor planning(Word bestand) en evaluatie(Word bestand).
  • Idealiter kies je altijd voor een live gesprek met je medewerker voor het evaluatiegesprek. Dit is in digitale tijden echter niet altijd mogelijk.
  • Maak gebruik van het vormingsaanbod rond leidinggeven waarin de thema’s ‘prestaties beoordelen’, ‘gesprekken voeren’, ‘feedback geven’ of ‘coachende vaardigheden’ aan bod komen. Ook de FIO is een interessant instrument om doorheen het jaar feedback te verzamelen van je medewerkers en in gesprek te gaan. Daarnaast kun je ook een beroep doen op een leiderschapscoach.
  • Op zoek naar extra hulp om in gesprek te gaan met je medewerker? De 1-op-1-gesprekken in de module PLOEG bieden je de mogelijkheid om je hierin te ondersteunen. Het sjabloon voor een opvolgingsgesprek laat je toe om het werk op te volgen, doelstellingen bij te sturen en feedback en ondersteuning aan te bieden waar nodig. Je vindt er ook een sjabloon om een loopbaangesprek op te starten. De focus ligt op vooruitgang boeken en leren. Je start een 1-op-1-gesprek op via het hamburgermenu in Vlimpers PLOEG > Samenwerken > 1-op-1-gesprekken.
  • Stimuleer zelfreflectie bij je medewerkers.
  • Maak gebruik van een persoonlijk verbeterplan als een medewerker (nog) niet naar verwachtingen functioneert en wanneer regelmatige informele gesprekken niet meer volstaan (zie onder).

Goed om te weten

Voer je een gesprek met een personeelslid met een handicap of chronische ziekte(opent in nieuw venster)? Ga dan zeker na of er bijkomende ondersteuning vereist is voor tijdens het telewerken. Zo ja, stuur een e-mail naar onbeperktaandeslag@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie).

Wat te doen …