Gedaan met laden. U bevindt zich op: Loopbaanonderbreking (uitdovend) Verloven en afwezigheden

Loopbaanonderbreking (uitdovend)

Hoor je soms nog de termen ‘loopbaanonderbreking tot aan het pensioen’ of ‘loopbaanonderbreking algemeen stelsel’? Dit is een oud verlofstelsel dat intussen is vervangen door andere verloven binnen de diensten van de Vlaamse overheid.

Loopbaanonderbreking is uitdovend

Door de invoering van het zorgkrediet zijn volgende verloven sinds 1 september 2016 definitief uitgedoofd:

 • loopbaanonderbreking algemeen stelsel: bestaat niet meer
 • deeltijdse loopbaanonderbreking tot aan het pensioen: kan nog lopende zijn

Deeltijdse loopbaanonderbreking tot aan het pensioen

Ben je voor 2 september 2016 gestart met een deeltijdse loopbaanonderbreking tot aan je pensioen? Dan wijzigt er niets en loopt dit verder tot de geplande einddatum.

Opgelet: wil je de lopende deeltijdse loopbaanonderbreking tot aan het pensioen tijdelijk vervangen door een ander verlof? Dan leidt dit tot een stopzetting van de loopbaanonderbreking. Een uitzondering geldt bij het opnemen van palliatief verlof. Enkel in dit geval kan je je ‘deeltijdse loopbaanonderbreking tot aan het pensioen tijdelijk stopzetten en na afloop van het palliatief verlof, er terug instappen.

  Nieuw

  Vanaf 1 september 2022 kun je tijdelijk jouw werkregime verhogen in het stelsel van loopbaanonderbreking tot aan het pensioen of tijdelijk voltijds werken. De verhoging geldt voor minimum 1 maand. Nadien stap je automatisch in je voorgaand tewerkstellingspercentage van het stelsel.

  Opgelet: het werkregime verlagen kan niet en leidt onherroepelijk tot stopzetting van het stelsel.

  Hoe wijzigen naar een hoger werkregime?

  Deeltijdse loopbaanonderbreking tot aan het pensioen wijzigen: procedure voor klanten van het Dienstencentrum Personeelsadministratie (DCPA).

  Hoe opzeggen?

  Deeltijdse loopbaanonderbreking tot aan het pensioen opzeggen: procedure voor klanten van het Dienstencentrum Personeelsadministratie (DCPA).