Gedaan met laden. U bevindt zich op: Nederlands leren Loopbaan en ontwikkeling

Nederlands leren

Je loopt stage of werkt tijdelijk bij de Vlaamse overheid en je wilt je Nederlands verbeteren? Dan kun je rekenen op steun van de dienst Diversiteitsbeleid.

Voor wie

  • Je loopt stage of hebt een contract van bepaalde duur bij de Vlaamse overheid(opent in nieuw venster).
  • Je wilt je Nederlands verbeteren.
  • Je volgde geen onderwijs in het Nederlands.
  • Je behaalde je diploma in het buitenland.

Taalsteun aanvragen

Je Nederlands verbeteren: stappenplan voor alle geïnteresseerden.

Anderstalig diploma

Behaalde je een diploma in een andere taal dan het Nederlands? Toon dan bij je aanwerving aan dat je geslaagd bent voor een taalexamen “artikel 7” op het niveau van de vacature of je diploma. Meer informatie vind je via Bestuurszaken | Werkenvoor.be(opent in nieuw venster)

Heb je vragen? Contacteer mireille.brepoels@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie) of 0491 96 60 39.

Zelf aan de slag gaan

Heb je vragen over de correcte spelling van woorden en hoe je best zinnen schrijft? Lees meer op de webpagina’s van Team Taaladvies.

Wil je zelf je Nederlands oefenen? Dan kies je tussen verschillende mogelijkheden.

Taalopleidingen

Je kunt een Nederlandse taalopleiding volgen bij een CVO (Centrum Voor Volwassenonderwijs) of een andere instelling voor NT2-lessen (Nederlands als tweede taal). Lees meer:

BIS-stage

Volg je een BIS-stage en heb je problemen om te slagen voor de spreek- of schrijftest van Selor artikel 7? Dan kun je via de dienst Diversiteitsbeleid taallessen krijgen. De dienst werkt daarvoor samen met externe partners. Stuur een mail naar diversiteitsbeleid@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie) voor meer info.

Word taalpartner

Zin om op een ontspannen manier anderstalige collega’s te leren kennen? En hun extra oefenkansen Nederlands te bieden? Vul dan dit formulier in en word taalpartner(opent in nieuw venster).

Wat is een taalpartner?

Als taalpartner begeleid je een half uurtje per week een anderstalige collega gedurende 10 weken. Je spreekt digitaal of fysiek af en praat over eender welk onderwerp. Geen ideeën? Je krijgt tips.

Hoe verloopt het?

Je krijgt een uitnodigingsmail met de startdatum. Dan loopt het traject 10 weken. Kijk hier al even wat er verwacht wordt. Past die periode voor jou niet? Geen probleem, je blijft op de wachtlijst staan en wordt een volgende keer opnieuw gecontacteerd.

Lukt het voor jou wel, dan krijg je de nodige informatie van Mireille Brepoels en neem je zelf contact op met je nieuwe taalpartner. Vanaf dan spreek je elke week samen een half uurtje af.

Heb je nog vragen? Contacteer Mireille Brepoels van de dienst Diversiteitsbeleid via mireille.brepoels@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie).