Voor wie

  • Je loopt stage of hebt een contract van bepaalde duur bij de Vlaamse overheid(opent in nieuw venster).
  • Je wilt je Nederlands verbeteren.
  • Je volgde geen onderwijs in het Nederlands.
  • Je behaalde je diploma in het buitenland.

Taalsteun aanvragen

Je Nederlands verbeteren: stappenplan voor alle geïnteresseerden.

Zelf aan de slag gaan

Heb je vragen over de correcte spelling van woorden en hoe je best zinnen schrijft? Lees meer op de webpagina’s van Team Taaladvies.

Wil je zelf je Nederlands oefenen? Dan kies je tussen verschillende mogelijkheden.

Taalopleidingen

Je kunt een Nederlandse taalopleiding volgen bij een CVO (Centrum Voor Volwassenonderwijs) of een andere instelling voor NT2-lessen (Nederlands als tweede taal). Lees meer:

BIS-stage

Volg je een BIS-stage en heb je problemen om te slagen voor de spreek- of schrijftest van Selor artikel 7? Dan kun je via de dienst Diversiteitsbeleid taallessen krijgen. De dienst werkt daarvoor samen met externe partners. Stuur een mail naar diversiteitsbeleid@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie) voor meer info.

Word taalbuddy

Zin om op een ontspannen manier anderstalige collega’s te leren kennen? En hun extra oefenkansen Nederlands te bieden? Vul dan dit formulier in en word taalpartner(opent in nieuw venster).

Wat is een taalpartner?

Als taalpartner begeleid je een half uurtje per week een anderstalige collega gedurende 10 weken. Je spreekt digitaal of fysiek af en praat over eender welk onderwerp. Geen ideeën? Je krijgt wekelijks een mail met tips.

Hoe verloopt het?

Je krijgt een uitnodigingsmail met de startdatum. Dan loopt het traject 10 weken. Past die periode voor jou niet? Geen probleem, je blijft op de wachtlijst staan en wordt een volgende keer opnieuw gecontacteerd.

Lukt het voor jou wel, dan krijg je in de startsessie een half uur tips en weetjes. Daarna ontmoet je jouw anderstalige collega en spreken jullie verder af. Na 10 weken is er een ludiek afsluitmoment.

Heb je nog vragen? Contacteer Mireille Brepoels van de dienst Diversiteitsbeleid via mireille.brepoels@vlaanderen.be(opent in uw e-mail applicatie).