Gedaan met laden. U bevindt zich op: Tijdelijke uitdaging binnen de Vlaamse overheid Loopbaan en ontwikkeling

Tijdelijke uitdaging binnen de Vlaamse overheid

Wil je een nieuwe uitdaging aangaan, maar zet je liever eerst een kleinere stap? Dat kan via ‘tijdelijke mobiliteit’. Je gaat dan tijdelijk elders aan de slag binnen de Vlaamse overheid. Zo krijg je de kans om je te ontwikkelen, je kennis te verruimen, nieuwe competenties aan te leren en je netwerk uit te bouwen.

Voor wie?

Wat?

Je kunt op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging binnen de diensten van de Vlaamse overheid via ‘tijdelijke mobiliteit’. Je gaat dan tijdelijk aan de slag voor een project of opdracht bij een ander departement of agentschap. Verschillende vormen zijn mogelijk:

 • voltijds of deeltijds meewerken aan een project
 • vast percentage van je tijd besteden aan een andere opdracht, naast je gewone takenpakket
 • nu en dan een paar uren besteden aan een extra opdracht, naast je gewone takenpakket

Goed om te weten: zoek je liever een nieuwe, tijdelijke uitdaging binnen ‘je eigen’ departement of agentschap? Lees dan meer op de webpagina ‘Nieuwe uitdaging binnen je organisatie’.

Procedure tijdelijke mobiliteit

 • Je stelt je kandidaat voor een oproep via tijdelijke mobiliteit.
 • De organisatie die de tijdelijke mobiliteit aanbiedt bepaalt zelf hoe deze oproep wordt ingevuld en kiest de meest geschikte kandidaat.

Mogelijke verlofvormen

Je moet geen verlof nemen voor tijdelijke mobiliteit. De duur en het werkregime die je aan de tijdelijke opdracht of project besteedt worden op voorhand afgesproken tussen je huidige werkgever en de organisatie waar je tijdelijk zult werken.

Hoe zet je de 1ste stap?

Een tijdelijke uitdaging binnen de Vlaamse overheid: waar vind je die oproepen?

 • Stap 1

  Oproepen voor tijdelijke mobiliteit vind je in Vlimpers > Loopbaancentrum van de Vlaamse overheid(opent in nieuw venster).

  Je kunt ook zelf naar mogelijkheden zoeken binnen de Vlaamse overheid en voorstellen doen.

  Goed om te weten: je kunt je ervaring en kwaliteiten zelf in de verf zetten via de interne cv van Vlimpers. Hoe je dit doet, vind je op de webpagina 'Mijn profiel'.

 • Stap 2

  Zie je een interessant€ project of opdracht? Spreek erover met je leidinggevende of HR-verantwoordelijke. Jouw lijnmanager moet met het opnemen van de tijdelijke opdracht akkoord gaan.

Goed om te weten
Ben je op zoek naar oproepen in het kader van het Europees Voorzitterschap? Neem een kijkje op de webpagina ‘Tijdelijke uitdagingen Europees Voorzitterschap’.

Meer informatie