Originele versie

Hieronder vind je de originele versie van een brief waarin een ziekenhuis patiënten uitnodigt voor een bijeenkomst.

Goeiedag Ellen,

In ons ziekenhuis willen we de zorg voor onze patiënten continu verbeteren. Jij bent bij ons in behandeling voor een oncologisch ziektebeeld en we bieden jou daarrond verscheidene activiteiten aan:

  • Behandelingen van bijvoorbeeld vermoeidheid
  • Workshops over bijvoorbeeld verzorging en make-up
  • Infomomenten over onder andere huid- en haarproblemen
  • avondsessies rond seksualiteit en kanker

In de praktijk zien we dat dit initiatieven zijn die onze patiënten appreciëren en dat ze nuttige tips meenemen. Echter merken we dat de groep van jonge mensen niet voldoende zijn geholpen hiermee. De jongere groep van oncologische patiënten hebben andere vragen of ervaringen. Wat zijn jouw noden? Waar heb jij behoefte aan en hoe kunnen we daaraan tegemoetkomen? Om het jonge publiek nog beter te helpen, zoeken we naar een aangepast zorgaanbod en we horen graag van jou hoe we dat kunnen doen.

Daarom deze oproep aan jou en andere jongere patiënten: kom op maandag 3 juni 2019 van 18 uur tot 20 uur naar ons brainstormmoment.

Met open armen ontvangen we je graag in de lounge van het oncologisch daghospitaal, die je vindt op de eerste verdieping van ons ziekenhuis. Vanaf de inkomhal volg je de beige signalisatiepijlen.

Kan je ons laten weten of je aanwezig kan zijn? Dat kan via het secretariaat van onze oncologe op het nummer 014 57 70 49.

Bedankt voor het lezen van onze oproep en hopelijk tot dan!

Mieke Peeters
Afdeling Oncologie

Heerlijk heldere versie

Hieronder vind je de heerlijk heldere versie van een brief waarin een ziekenhuis patiënten uitnodigt voor een bijeenkomst.

Hoe kunnen we jou nog beter ondersteunen? Laat het ons weten!

Beste Ellen,

We willen onze informatiesessies en workshops over kanker nog beter afstemmen op jonge patiënten. Daarom nodigen we je uit om samen met andere lotgenoten ideeën uit te wisselen. Je bent van harte welkom tijdens een brainstorm op maandag 3 juni van 18 tot 20 uur.

Waarom nodigen we je uit voor deze brainstorm?
Momenteel kun je in het ziekenhuis informatiesessies volgen over onder meer huid- en haarproblemen, verzorging en voeding. We hebben vastgesteld dat de informatiesessies en workshops die we organiseren, niet zoveel succes hebben bij jonge patiënten. Daarom hebben we jouw waardevolle ideeën nodig. Zo kunnen we activiteiten aanbieden waar jij en andere jonge patiënten behoefte aan hebben.

Waar vindt de brainstorm plaats?
Je bent heel welkom in de lounge van het oncologisch dagziekenhuis op de eerste verdieping van ons ziekenhuis. In de hal volg je de beige pijlen.

Wil je er graag bij zijn?
Laat het ons weten door te mailen naar oncologie@uz.vlaanderen.be of te bellen naar 014 57 70 49. Zo weten we hoeveel stoelen we moeten klaarzetten!

Kun je er niet bij zijn?
Je kunt je ideeën ook mailen naar oncologie@uz.vlaanderen.be, of vertel ze tussendoor aan een van onze medewerkers.

We kijken uit naar jouw suggesties. Alvast bedankt voor je medewerking!

Vriendelijke groeten,

Mieke Peeters
Afdeling Oncologie