Gedaan met laden. U bevindt zich op: Je fietsleasecontract met o2o Bicycle Leasing Bedrijfsfiets

Je fietsleasecontract met o2o Bicycle Leasing

Rij je rond met een bedrijfsfiets en heb je een fietsleasecontract met o2o Bicycle Leasing? Of wil je een contract aangaan en zoek je meer informatie? Op deze pagina lees je meer over de looptijd en het einde van het contract en een vroegtijdige beëindiging.

Looptijd

Het fietsleasecontract heeft een looptijd van 36 maanden. Je kunt dit niet verlengen. Na 36 maanden heb je wel de mogelijkheid om een nieuw fietsleasecontract aan te gaan.

Einde contract

Op het einde van je fietsleasecontract heb je de keuze:

 • je bedrijfsfiets teruggeven aan o2o
 • je bedrijfsfiets inclusief gekozen opties en accessoires overnemen tegen de vooraf bepaalde overnamewaarde. Deze waarde bedraagt 16% van de originele catalogusprijs van de artikelen en is gekend op het moment dat je het fietsleasecontract aangaat (dit wordt ook vermeld tijdens de simulatie).

Meer informatie vind je in het o2o Helpcenter(opent in nieuw venster).

Vroegtijdig beëindigen

Beëindig je het contract vroegtijdig? Geef dit door aan het Agentschap Overheidspersoneel via het Vlimpers-contactformulier(opent in nieuw venster) en vermeld volgende informatie:

 • de datum van de gewenste stopzetting (ten vroegste 30 dagen na je melding)
 • het e-mailadres waarop je in de toekomst de communicatie van o2o wenst te ontvangen. Je werk-e-mailadres is niet langer geldig als je de Vlaamse overheid verlaat.
Opgelet

Als je het contract vroegtijdig verbreekt, dan betaal je een verbrekingsvergoeding (zie onderaan deze pagina). De berekening van de vergoeding is opgenomen in het fietsbeleid en vind je terug via myo2o Biker(opent in nieuw venster) in de rubriek ‘Kick-off zone’.

  Het Agentschap Overheidspersoneel of je personeelsdienst stuurt je een keuzeformulier met de vraag of je de bedrijfsfiets wilt overnemen of teruggeven.

  • Kies je om de bedrijfsfiets over te nemen? Dan betaal je meteen de overnameprijs aan o2o. Je ontvangt hierover betaalinstructies van o2o via e-mail.
  • Kies je om de bedrijfsfiets terug te geven? Dan betaal je een verbrekingsvergoeding.

  Ga je voor een andere entiteit binnen de diensten van de Vlaamse overheid (DVO) werken? Dan loopt je fietsleasecontract door.

  Overnameprijs

  Wil je het contract vroegtijdig verbreken en je bedrijfsfiets overnemen? Dan betaal je een overnameprijs.

  Berekening

  overnameprijs (A) = de restwaarde van de fiets, opties en accessoires (bepaald volgens een lineaire afschrijving) + administratieve kost van 121 euro inclusief btw + verrekening van het opgenomen/openstaand servicebudget

  Verbrekingsvergoeding

  Voor de berekening van de verbrekingsvergoeding is de reden van de verbreking belangrijk.