Brood met een verhaal

“Ik kies voor lekkers van bij ons omdat ik graag de mensen achter het product ken en vaste partnerschappen wil aangaan. Zo kunnen we op elkaar bouwen.”


Bakkerij Knapen is een ambachtelijke brood- en banketbakkerij in Bocholt die al 132 jaar van vader op zoon bestaat. Met bakker Jack is het bedrijf al toe aan de vierde generatie.

“De combinatie van traditie en vernieuwing is altijd één van mijn stokpaardjes geweest”, vertelt Jack. “Zo kregen we erkenning als streekproduct voor onze Bakkemoezevlaai, maar ook na al die jaren blijven we op zoek gaan naar nieuwe combinaties en authenticiteit.”

Waarom lokaal?

“Ik liep al enkele jaren met het idee rond om lokale tarwe te gebruiken. We wilden bovendien ‘echt’ meel dat ons de meest smaakvolle broden zou opleveren. Twee jaar geleden ontmoette ik graanteler Noel De Causmaecker van Het Waterland (Waterland-Oudeman). Om een lang verhaal kort te maken: we hebben de stap gewaagd en gebruiken nu nog uitsluitend bloem en volkorenmeel van het Waterland. Ik ken graag de mensen achter het product en ga graag vaste partnerschappen aan. Zo kunnen we op elkaar bouwen.”

Foto boven: © Luc Dalemans


  

Deel ook je verhaal

Ben je ambassadeur en wil je je werk graag in de kijker zetten? Stuur ons dan een mail met een korte omschrijving van je activiteiten en hoe jij lokaal lekkers in de schijnwerpers plaatst.

Ik stel me kandidaat