Wat doen we?

We organiseren campagnes in Vlaanderen om het verbruik van kip en konijn, typisch producten van bij ons, te stimuleren;.
We ondersteunen Vlaamse bedrijven die pluimvee en/of konijn exporteren met communicatie naar mogelijke handelspartners en vakpers.

Waarom doen we wat we doen?

Vlaanderen heeft al lang ervaring met de productie van kippen- en konijnenvlees. Familiale bedrijven blijven de motor achter deze specialisaties.
Ons kippen- en konijnenvlees zijn zowel in Vlaanderen als in het buitenland geliefd in de keuken.

Onze campagne in beeld

We inspireren de Vlaming om aan de slag te gaan met kip en konijn via het kookplatform Lekker van bij ons.

Bekijk de website 

Gevogelte en konijn

Feiten en cijfers

  • We zijn zelfvoorzienend voor kippenvlees en produceren heel wat meer dan we in eigen land verbruiken. 
  • Het kippenvlees wordt naar meer dan 80 landen over de hele wereld uitgevoerd en België behoort daarmee tot de top 10 van exporteurs van pluimveevlees ter wereld.
  • In Vlaanderen zijn er een 15-tal bedrijven actief in de sector van het konijnenvlees. De dieren worden gehouden in zogenaamde ‘parken’, een meer diervriendelijke huisvesting.

Benieuwd hoe het gesteld is met de Belgische sector van Gevogelte en Konijn? Dankzij onze cijfers krijg je meer inzicht.

Bijdrage pluimvee- en konijnproducenten

De promotie voor pluimvee en konijn wordt gefinancierd door de productiebedrijven. Producenten betalen hiervoor een bijdrage aan VLAM. Via een adviesorgaan bepalen ze mee de krijtlijnen van de promotiewerking.

Europese subsidies zorgen ervoor dat specifieke projecten extra promotie kunnen voeren in binnen- en buitenland.