Wat doen we?

We organiseren campagnes in Vlaanderen om traditionele Vlaamse streekproducten en het label STREEKPRODUCT.be beter bekend te maken.
We stimuleren producenten van deze producten om het erkenningslabel STREEKPRODUCT.be of een Europees label (BGA, GTS en BOB) aan te vragen.

Waarom doen we wat we doen?

Streekproducten zijn producten die sinds lang verbonden zijn aan een bepaalde streek en die deel uitmaken van ons Vlaams erfgoed. Elke streek in Vlaanderen heeft zijn eigen typische producten waaraan een verhaal of een rijke geschiedenis is verbonden.

Zo kent Vlaanderen een rijke traditie in het brouwen van bier, het maken van charcuterie en het bakken van zoet gebak en koekjes. VLAM zet de traditie, het vakmanschap en vooral de kwaliteit van streekproducten in de kijker om zo de consumptie van deze bijzondere Vlaamse producten te vergroten en dit erfgoed te bewaren.

Onze campagne in beeld

We zetten in op online en offline campagnes. Online voeren we promotie via het kookplatform Lekker van bij ons en via de website streekproduct.be.

Streekproducten

Feiten over de Vlaamse streekproducten

  • Jaarlijks erkend VLAM een 10-tal Vlaamse streekproducten. In totaal zijn er momenteel 389 erkende streekproducten in Vlaanderen.
  • Benieuwd welke dat zijn? Je vindt ze thematisch voorgesteld op streekproduct.be.

Bijdrage producenten streekproducten

De promotie voor streekproducten wordt gefinancierd door de sector. Producenten die het label streekproduct.be voor één of meerdere van hun producten mogen gebruiken, betalen een bijdrage aan VLAM voor promotie. Via een adviesorgaan bepalen ze mee hoe de promotie vorm krijgt.