Gedaan met laden. U bevindt zich op: Vervoerregio's

Vervoerregio's

In 2019 werden de driehonderd Vlaamse steden en gemeenten opgedeeld in vijftien vervoerregio’s. Binnen deze vervoerregio’s zitten de lokale besturen mee aan het stuur om de mobiliteitsuitdagingen in de omgeving aan te pakken.

Openbare onderzoeken in de 15 vervoerregio's

Vanaf midden 2023 organiseren alle vervoerregio’s een openbaar onderzoek over hun voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan en het Ontwerp Plan-Mer. Tijdens dat openbaar onderzoek kan u deze documenten inkijken en opmerkingen meegeven.

  • In de vervoerregio’s Brugge, Gent, Kempen, Mechelen, Limburg en Vlaamse Rand loopt het openbaar onderzoek van 31 mei tot en met 29 juli 2023.
  • In de vervoerregio’s Kortrijk, Midwest en Westhoek loopt het openbaar onderzoek van 17 augustus tot en met 15 oktober 2023.
  • In de vervoerregio’s Aalst, Leuven, Oostende en Waasland loopt het openbaar onderzoek van 4 september tot en met 2 november 2023.
  • In de vervoerregio Vlaamse Ardennen loopt het openbaar onderzoek van 18 september tot en met 16 november 2023.
  • De data voor vervoerregio Antwerpen zijn nog niet bekend. Zodra hier meer informatie over beschikbaar is, wordt die op deze website aangevuld.

Klik hieronder door naar de betreffende vervoerregio voor meer informatie.