Gedaan met laden. U bevindt zich op: Bibliotheek Werking EPB-Software 3G

Bibliotheek

Geldig voor bouwaanvragen vanaf 01.01.2012

Projectbibliotheek en globale bibliotheek

Vanaf de versie 9.5.1 van de EPB-software 3G is er naast de globale bibliotheek, ook een projectbibliotheek voorzien. U kunt deze terugvinden als tabblad rechts bovenaan in de software.

  • Globale bibliotheek: dit is een algemene bibliotheek. Deze bibliotheek is steeds dezelfde, ongeacht het project dat op dat moment geopend is.
  • Projectbibliotheek: deze bibliotheek is projectspecifiek. Hierin kunt u elementen opslaan die enkel voor dit project van toepassing zijn. Als u een project opent, zal automatisch de projectbibliotheek geopend worden die bij dit project hoort.

Importeren en exporteren binnen de bibliotheken

U kunt bibliotheekgegevens importeren en exporteren. Het gaat dan om de bibliotheekgegevens van de globale bibliotheek.

  • kiest u voor ‘synchroniseer de project bibliotheek’, dan worden elementen in het project die momenteel verbonden zijn met de globale bibliotheek geëxporteerd naar en verbonden met de projectbibliotheek.
  • kiest u voor ‘kopieer de inhoud van de ene bibliotheek naar de andere’, dan kunt u kiezen welke groep van elementen u van de ene naar de andere bibliotheek wil kopiëren.

Als u een element opent in de globale bibliotheek of in de projectbibliotheek, vindt u onderaan een knop om dit element te kopiëren naar de andere bibliotheek.

Bibliotheekelementen gebruiken in het project

Als u bij de gegevensinvoer van het project drukt op de pijl naar links, krijgt u een pop-up venster met 2 tabbladen: ‘Projectbibliotheek’ en ‘Globale bibliotheek’.

In het project zelf kunt u aan het icoon met de boekjes zien, met welke bibliotheek het element verbonden is (P=projectbibliotheek; G=globale bibliotheek).

Elementen kopiëren naar de bibliotheek

Als u bij de gegevensinvoer van het project drukt op de pijl naar links, krijgt u een pop-up venster met 2 tabbladen: ‘Projectbibliotheek’ en ‘Globale bibliotheek’.

Als u drukt op de pijl naar rechts, kunt u het element dat u heeft aangemaakt in het project kopiëren naar de bibliotheek. U kunt hierbij kiezen of u het element kopieert naar de projectbibliotheek of de globale bibliotheek.