Gedaan met laden. U bevindt zich op: EPB-software Vlaanderen EPB-software

EPB-software Vlaanderen

Op zaterdag 22 juni 2024 tussen 7u30 en 11 uur worden onderhoudswerken doorgevoerd aan de rekenkern ProductExpress binnen de Vlaamse overheid. Gedurende dit tijdsvenster kan er een tijdelijke onderbreking zijn in de mogelijkheid tot doorrekenen en indienen van energieprestatiecertificaten in de Energieprestatiedatabank en de toepassing EPC-NR.

Geldig voor bouwaanvragen t.e.m. 31.12.2011

Meest recente versie

De meest recente versie van de EPB-software Vlaanderen is versie 1.8.6.

Dowload de meest recente versie hier: (zip 43MB)(opent in nieuw venster).

De softwarebestanden zijn zip-bestanden. U dient eerst het gedownloade bestand uit te pakken voordat u kunt starten met de installatie. Er zijn op het internet heel wat gratis manieren beschikbaar om zip-bestanden uit te pakken.

Installatie

Open het jar-bestand na het downloaden met Java. Pak dit bestand dus niet uit. Om de huidige EPB-software succesvol te kunnen installeren en op te starten is het noodzakelijk dat u beschikt over Java-versie 1.6, 1.7 of 1.8.

Als u problemen ondervindt met het opstarten of installeren van de software, vindt u meer informatie op de pagina Helpdesk.

Weetjes

De EPB-software 1.8.6 kan bestanden inlezen vanaf versie 1.5.0. Bestanden opgemaakt met een oudere versie moeten stapsgewijs worden geconverteerd naar een hogere versie, tot 1.5.0. In dat geval moet u al de oudere versies van de EPB-software Vlaanderen dus ook installeren.

Meer over EPB-software Vlaanderen