Gedaan met laden. U bevindt zich op: Problemen bij genereren en opladen energieprestatiedatabank Helpdesk EPB-software 3G

Problemen bij genereren en opladen energieprestatiedatabank

Geldig voor bouwaanvragen vanaf 01.01.2012

Startverklaring aanmaken lukt niet

Als u geen startverklaring kunt aanmaken kan de oorzaak zijn dat het project oorspronkelijk is aangemaakt in de versie 4.0.2 van de EPB-software 3G. Dit was een versie die enkel bestemd was voor opleidingen. Het VEA kan niet garanderen dat projecten uit deze opleidingsversie correct kunnen ingelezen worden in een officiële versie van de EPB-software 3G. Dit werd ook vermeld tijdens de opleidingen.

Er bestaat een workaround om uw probleem op te lossen en toch zo veel mogelijk gegevens te behouden.

 • Stap 1

  Open het project.

 • Stap 2

  Klik op de EPB-eenheid met de rechtermuisknop en kies voor ‘EPB-eenheid kopiëren’.

 • Stap 3

  Sluit het project.

 • Stap 4

  Maak een nieuw project aan.

 • Stap 5

  Klik op het beschermd volume met de rechtermuisknop en kies voor ‘EPB-eenheid plakken’. U zult zien dat een nieuw K-volume werd toegevoegd met daarin de gekopieerde EPB-eenheid.

 • Stap 6

  Verwijder de EPB-eenheid die standaard aan het project werd toegevoegd.

Op die manier behoudt u alle gegevens van de EPB-eenheid. U zult wel alle administratieve gegevens en de info over de bouwknopen opnieuw moeten invoeren. U slaat best zo veel mogelijk gegevens op in de bibliotheek, zodat u niet alles opnieuw hoeft in te geven. In dit nieuwe project kunt u nu wel een startverklaring aanmaken.