• Er geldt een kwaliteitskader voor luchtdichtheidsmetingen. Om een luchtdichtheidsmeting (uitgevoerd vanaf 1 mei 2018) te mogen gebruiken in de E-peilberekening, moet deze voldoen aan de volgende voorwaarden.

  Erkende kwaliteitsorganisaties

  Overzicht van de kwaliteitsorganisaties die het VEKA erkende:

  Naam kwaliteitsorganisatieDatum erkenningLijst met erkende meters
  BCCA vzw23 februari 2022Erkende luchtdichtheidsmeters BCCA vzw(opent in nieuw venster)
  SKH BV23 februari 2022Erkende luchtdichtheidsmeters SKH bv(opent in nieuw venster)

  Als u zich als kwaliteitsorganisatie wil laten erkennen, kunt u een aanvraag indienen via het Aanvraagformulier Erkenning als organisator van een kwaliteitskader voor de uitvoering van luchtdichtheidstesten(Word bestand).

  Regelgeving

  MB 02/04/2007, Bijlage VI

 • Er geldt een kwaliteitskader voor luchtdichtheidsmetingen. Om een luchtdichtheidsmeting (uitgevoerd tussen 1 januari 2015 en 30 april 2018) te mogen gebruiken in de E-peilberekening, moet deze voldoen aan de volgende voorwaarden.

  Regelgeving

  MB 02/04/2007, Bijlage VI

 • Om een luchtdichtheidsmeting (uitgevoerd vóór 1 januari 2015) te mogen gebruiken in de E-peilberekening, moet deze voldoen aan de voorwaarden zoals bepaald in de regelgeving (zie hieronder).

  Dit omvat onder andere:

  • hoe het gebouw moet voorbereid worden op de meting;
  • aan welke randvoorwaarden de meting zelf moet voldoen;
  • hoe een proefverslag er moet uitzien;

  Er gelden geen specifieke eisen voor de luchtdichtheidsmeters zelf. Zolang men de luchtdichtheid maar meet volgens de bepalingen uit de regelgeving, mag iedereen luchtdichtheidsmetingen uitvoeren.

  Regelgeving

  MB 02/04/2007, Bijlage VI