Gedaan met laden. U bevindt zich op: Invoer in de software Stavingsstukken

Invoer in de software

Geldig voor alle bouwaanvragen

Bepaalde stavingsstukken, zoals een luchtdichtheidstest of het ventilatieprestatieverslag, moet de verslaggever invoeren in de EPB-software.

Een stavingsstuk aanmaken

Op het niveau van het project in de energetische boomstructuur, is er een tabblad “Stavingsstukken” aanwezig.

 • Stap 1

  Voeg een nieuw stavingsstuk toe door op de knop “Een stavingsstuk toevoegen” te klikken, rechts onder de overzichtstabel.

 • Stap 2

  Er verschijnt een invoervenster waarin u de gegevens van het stavingsstuk kunt invoeren. Hierbij moet u de betrokken persoon ingeven. U kunt ook aangeven of het stavingsstuk van toepassing is op het ganse gebouw of enkel op een bepaalde .
  Bijvoorbeeld: als u als de in detail hebt berekend en wilt invoeren met directe invoer, dan moet u een stavingsstuk ingeven. Voor dit stavingsstuk geeft u de verslaggever aan als betrokken persoon.

De stavingsstukken zijn nu aanwezig in het peb-bestand, maar moeten nog toegevoegd worden aan het project.

Een stavingsstuk toevoegen aan het project

 • Stap 1

  Als u in het project een stavingsstuk moet invoeren kunt u via een uitrolmenu kiezen uit alle stavingsstukken die in het bestand aanwezig zijn.

 • Stap 2

  U kunt ook een nieuw stavingsstuk invoeren in het project, door op de knop “Nieuw” te drukken naast het in te voeren stavingsstuk.

Als u een stavingsstuk aanmaakt en invoegt in het project, dan wordt het bestand niet effectief opgeladen op de . Enkel de link en de naam wordt onthouden.