Probleem en werkwijze

ProbleemWerkwijze

Op https://energieprestatiedatabank.vlaanderen.be(opent in nieuw venster) vul ik mijn gebruikersnaam, mijn wachtwoord en vervolgens de gevraagde token in. Hoe komt het dat ik niet kan inloggen?

Als u werkt met Internet Explorer zijn aanmeldingsproblemen bij het inloggen te verhelpen door de instelling van uw webbrowser aan te passen:

  1. Ga naar ‘Extra’ >’Internetopties’.
  2. Stel de schuifbalk op het tabblad ‘Privacy’ op ‘Normaal’. Kies onder de schuifbalk voor ‘Websites’, waar u volgende websites steeds toestaat: energieprestatiedatabank.be en authentication.vlaanderen.be
  3. Kies op het tabblad ‘Algemeen’ bij ‘Browsegeschiedenis’ voor ‘Instellingen’. Vink in het nieuwe venster de optie ‘Elke keer als ik de webpagina bezoek’ aan.
  4. Klik op het tabblad ‘Inhoud’ op de knop ‘SSL-status wissen’.

Na afsluiten en opnieuw openen van de webbrowser zal de energieprestatiedatabank toegankelijk zijn.

Ik gebruik mijn eID-kaart. Waarom krijg ik de melding SSL-error-unknown-ca-alert?

Dit probleem is het gevolg van dubbele opname van het certificaat “Belgium root CA” in de instellingen van uw webbrowser, omdat de kaartlezer niet correct geïnstalleerd is.

  • Ga in Internet Explorer naar ‘Extra’ > ‘Internetopties’. Kies op het tabblad ‘Inhoud’ voor ‘Certificaten’. Verwijder bij ‘Vertrouwde basiscertificeringsinstanties’ het certificaat ‘GlobalSign: Belgium root CA 2’.
  • Ga in Firefox naar ‘Menu openen’ > ‘Opties’ > ‘Geavanceerd’. Kies op het tabblad ‘Encryptie’ voor ‘Certificaten bekijken’. Verwijder bij ‘Organisaties’ het certificaat ‘GlobalSign: Belgium root CA 2’.

Als ik wil aanloggen op de Energieprestatiedatabank krijg ik de melding dat er een ‘Algemeen probleem’ is. Wat doe ik nu?

Probeer nogmaals aan te loggen. Indien dit niet lukt, kunt u bovenaan deze pagina zien of het VEKA hierover al een melding ontvangen heeft.

  • Als het VEKA al op de hoogte is, zal de melding hier verschijnen.
  • Als dat niet het geval is, stuurt u best een e-mail naar veka@vlaanderen.be om het VEKA hiervan op de hoogte te brengen.