Gedaan met laden. U bevindt zich op: Je loonbrief in een nieuw jasje Nieuwsberichten

Je loonbrief in een nieuw jasje

Nieuwsbericht
4 juli 2023

Sinds 1 juli 2023 werkt Vlimpers met een nieuwe loonmotor, ofwel een nieuwe achterliggende rekenmachine die maandelijks je salaris berekent. Dit brengt nieuw leven in het Vlimpers-huis. Maar wat betekent dit concreet voor jou?

 • Nieuwe lay-out voor je loonbrief

  Vanaf eind juli 2023 ontvang je een vernieuwde loonbrief die overzichtelijker is en meer informatie en details bevat.

  Een herberekening (vanaf prestatiemaand juli 2023) lees je in dezelfde brief en ontvang je niet meer in een aparte loonbrief. Raadpleeg de webpagina ‘Salaris’ en bekijk het voorbeeld als voorproefje.

  Goed om te weten: (her)berekeningen voor 1 juli 2023 ontvang je in een aparte loonbrief met de gekende lay-out. De uitbetaling van deze (her)berekeningen ontvang je in een aparte bankoverschrijving op de laatste werkdag van de maand.

 • Rechtzetting van maaltijdcheques op het moment van een positief saldo

  De loonmotor onthoudt wat je teveel aan maaltijdcheques gekregen hebt (door bijvoorbeeld een aanvraag of goedkeuring van verlof na afsluiting van de lonen) tot het moment dat je opnieuw maaltijdcheques krijgt. Op dat moment worden de maaltijdcheques verrekend.

  Ben je langdurig afwezig en heb je geen maaltijdcheques om terug te geven? Dan verrekent het systeem automatisch de maaltijdcheques via een inhouding op je vakantiegeld of eindejaarstoelage.

  Goed om te weten: je kunt deze verrekening(en) opvolgen in Vlimpers(opent in nieuw venster) (tegel ‘Loon’ > ‘Maaltijdcheques’). Het overzicht is aangevuld met deze extra berekeningen.

 • Dubbele fiscale fiche

  Voor het inkomstenjaar 2023 ontvang je twee fiches, een fiscale fiche voor de prestaties van:

  • januari tot en met juni 2023
  • juli tot en met december 2023. Deze fiche, met gegevens uit de nieuwe loonmotor, krijgt ook een nieuwe lay-out.

  Goed om te weten: je ontvangt vanaf dit jaar ook per contract een fiscale fiche.