Gedaan met laden. U bevindt zich op: Maaltijdcheques personeel Vlaamse overheid Verloning en voordelen

Maaltijdcheques personeel Vlaamse overheid

Werk je binnen de diensten van de Vlaamse overheid? Dan krijg je per gewerkte dag een elektronische maaltijdcheque. Dit is een extra-legaal voordeel dat je kunt gebruiken voor de betaling van een maaltijd of aankoop van voedingsmiddelen.

Voor wie?

Elektronische kaart en geldigheidsduur

Je maaltijdcheques worden gestort op een elektronische kaart. Dit is een soort van bankkaart die je toegang geeft tot je Ticket Restaurant®-rekening. Deze rekening en de kaart worden uitgegeven door een extern bedrijf, ‘Edenred’. Je maaltijdcheques blijven 12 maanden geldig vanaf de dag dat je ze ontvangt (zie onder). Je kunt ze enkel gebruiken voor de betaling van een maaltijd of aankoop van voedingsmiddelen.

Goed om te weten: je kunt je elektronische kaart gebruiken in alle restaurants van de Vlaamse overheid of in de aangesloten punten. Lees meer op de webpagina van Edenred(opent in nieuw venster).

Berekening en uitbetaling

Het aantal maaltijdcheques dat je ontvangt hangt af van het aantal gewerkte dagen. Je ontvangt 1 maaltijdcheque per gewerkte dag, ongeacht de duur van je werktijd tijdens die dag. Het bedrag wordt maandelijks uitbetaald op je elektronische kaart.

bedrag één maaltijdcheque

werkgeversbijdrage

jouw bijdrage

standaard: 8 euro

6,91 euro

1,09 euro

Raadpleeg de berekening en het aantal ontvangen maaltijdcheques in Vlimpers(opent in nieuw venster) (tegel ‘Loon’ > ‘Maaltijdcheques’). Heb je geen toegang tot Vlimpers? Contacteer je HR-verantwoordelijke.

  Opgelet:

  • Je betaalt zelf een klein deel van je maaltijdcheque. Je bijdrage per ontvangen maaltijdcheque wordt automatisch afgehouden van je salaris, na afhouding van de sociale zekerheidsbijdragen en de bedrijfsvoorheffing. Je kunt dit terugvinden op je loonbrief.
  • Voor sommige personeelcategorieën en diensten met langere werktijden per dag geldt een alternatieve berekening van het aantal maaltijdcheques waarop je recht hebt. Deze telling gebeurt op basis van het aantal gepresteerde uren (op kwartaalbasis).

  Wat te doen ...

  Informatie voor HR-verantwoordelijken

  Wil je als HR-verantwoordelijke meer informatie over het raamcontract eco-, cadeau-, sport- en cultuurcheques? Lees meer op de webpagina over het raamcontract(opent in nieuw venster).