Gedaan met laden. U bevindt zich op: Circulaire catering Restaurants en koffiebars

Circulaire catering

Het Facilitair Bedrijf volgt de principes van circulaire catering. Zo streven ze onder andere naar minder voedselverlies en afval. 
Op deze pagina lees je hoe ook jij je steentje kan bijdragen. 

Vermijd eenmalige wegwerpverpakking

Neem je eigen brooddoos of koffiebeker mee. Je kan ook herbruikbare bekers, broodjesdoeken, drinkflessen, saladepotjes, soeppotjes,… aankopen.

Wanneer je een koffie bestelt, kan je zelf suiker en melk toevoegen die je in kannetjes kan terugvinden aan de kassa’s. Ook het koekje bij je koffie heeft geen individuele verpakking.

Aan de warme drankautomaten en waterchillers zijn er enkel tassen en glazen.

Ontdek in detail hoe Het Facilitair Bedrijf het gebruik van wegwerpverpakkingen tegengaat.

Sorteer je afval

Beeld vrij te gebruiken
© Lieven Van Assche

Ook al bannen we zoveel mogelijk wegwerpverpakking, er zal altijd toch nog afval zijn. Die sorteer je, je vindt daarvoor op verschillende plekken in je gebouw afvaleilanden. Dit afval wordt daarna zoveel mogelijk gerecycleerd naar grondstoffen. Hoe meer je dus sorteert, hoe minder materialen verloren gaan.

Wil je weten hoe je correct sorteert in onze gebouwen? Bekijk de afvalwijzer.

Het Facilitair Bedrijf streeft in al zijn gebouwen naar zo weinig mogelijk afval. Een overzicht van alle acties.

Beperk het voedselverlies

In de restaurants kies je zelf hoeveel groenten en zetmeelproducten je opschept. Je ruimt zelf af en wordt zo meer bewust van overschotten die je wegsmijt.