Gedaan met laden. U bevindt zich op: De inhoud van het leasepakket van KBC Autolease Bedrijfsfiets

De inhoud van het leasepakket van KBC Autolease

Rijd je rond met een bedrijfsfiets en heb je een fietsleasecontract met KBC Autolease? Hierbij hoort een leasepakket. Dit pakket bestaat uit 4 onderdelen: de financiële huur voor je bedrijfsfiets (cataloguswaarde, dossierkosten, ...), het onderhoud, de verzekering (enkel voor materiële schade aan je bedrijfsfiets) en pechbijstand.

Keuze van de bedrijfsfiets

Je kunt als personeelslid elk type bedrijfsfiets aanvragen binnen het aanbod van KBC Autolease(opent in nieuw venster), ook met accessoires (tot een maximaal bedrag van 15% van de catalogusprijs) en extra opties.

Opgelet

Kies je op het einde van het fietsleasecontract om de bedrijfsfiets terug te geven? Dan lever je de extra opties mee in. De accessoires mag je houden. Meer informatie over het einde van je contract vind je op de webpagina ‘Het leasecontract van je bedrijfsfiets’.

Verzekering

In het leasepakket zit een verzekering voor je fiets mee inbegrepen. In sommige gevallen wordt een franchisekost van 50 euro aangerekend. Meer informatie vind je in het fietsleaseplan(PDF bestand opent in nieuw venster)

Lees meer op de webpagina van KBC Autolease over de inhoud van de verzekering(opent in nieuw venster)

Goed om te weten
  • Jijzelf bent niet verzekerd door de fietsverzekering. Wil je jezelf toch verzekeren? Dan ga je een privéverzekering aan.
  • Je bent verplicht een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering te nemen voor een speedpedelec. Dit is niet inbegrepen bij de verzekeringspolis van je fiets. Contacteer hiervoor je persoonlijke verzekeringsmaatschappij.

  • Voor woon-werkverkeer zijn de regels van de arbeidsongevallenverzekering van toepassing. Meer informatie vind je op de webpagina over arbeidsongevallen.

Onderhoud

Ook het onderhoud van je bedrijfsfiets zit mee inbegrepen bij het leasepakket. Je kunt bij het aangaan van het fietsleasecontract zelf aangeven welk type onderhoudspakket je wilt. Laat je adviseren door je fietshandelaar welk onderhoudspakket geschikt is voor jouw persoonlijke situatie.

Meer informatie vind je op de webpagina van KBC over onderhoud(opent in nieuw venster)

Bijstand

Wanneer je een bedrijfsfiets aanvraagt, ben je verplicht om een fietsbijstandsverzekering bij VAB af te sluiten. Deze bijstand is een onderdeel van het leasepakket, je hoeft hiervoor zelf niets te doen.

Meer informatie en de voorwaarden vind je op de webpagina van KBC over bijstand(opent in nieuw venster)