Gedaan met laden. U bevindt zich op: Ontdek het aanbod op stand 1132 en de lezingen van Kenniscentrum Digisprong op Sett24 Nieuws

Ontdek het aanbod op stand 1132 en de lezingen van Kenniscentrum Digisprong op Sett24

Nieuwsbericht
23 februari 2024

Op 28 en 29 februari gaat in de Nekkerhal van Mechelen de innovatieve onderwijsbeurs Sett door. Wie op zoek is naar inspiratie rond onderwijstransformatie en onderwijstechnologie duikt vast en zeker in het ruime aanbod van workshops, lezingen en keynotes. 

Lezingen Kenniscentrum Digisprong

Naast een bezoek aan de beursstand (1132) verwelkomt Kenniscentrum Digisprong je graag op één van onze gratis toegankelijke lezingen. Hierbij stellen we graag ons aanbod voor.

Cybersecurity in onderwijs: van plan naar actie

Deze lezing belicht hoe scholen zich kunnen wapenen aan de hand van een proactief cybersecuritybeleid. Leer hoe jouw school niet alleen kan voldoen aan de basisvereisten voor veilige onderwijstools, maar ook hoe je een cultuur van cybersecuritybewustzijn en -responsiviteit kunt ontwikkelen. Ontdek de zeven kernpunten van het nieuwe masterplan cybersecurity. We behandelen in deze lezing de volgende items: een normenkader voor scholen en edtech platformen, authenticatie en datatoegangsbeleid, dataspreiding, incidentmelding, een responsteam, netwerkmonitoring, schaalvergroting en de nood aan cultuurverandering t.a.v. cybersecurity binnen het onderwijslandschap.

Praktisch:

Woensdag 28 februari ‘24 - 14u45 - 15u45 - lokaal 3

Sprekers: Davy Van Hemelen, Ronny Dreesen & Toon Beens

Bekijk de lezing op de website van Sett24(opent in nieuw venster)

Innovatieve technologieën in het onderwijs: XR en AI

XR- actieplan

Je hoort in deze sessie over het XR-actieplan, dankzij dit plan kunnen scholen XR-materiaal ontlenen en gerichte vorming krijgen om met XR aan de slag te gaan. Na deze sessie ken je de verschillende elementen van het XR-actieplan en weet je wat het plan voor jouw school kan betekenen. Daarnaast krijg je ook, aan de hand van voorbeelden met VR-bril, iPad en 360° filmpjes, een stand van zaken van de mogelijkheden van XR, specifiek voor alle vakken binnen het technisch en beroepsgericht secundair onderwijs.

Artificiële Intelligentie

Voorstelling van de visienota ‘verantwoorde AI in onderwijs’. We richten ons op het waarom en de inhoud van deze tekst aan de hand van 7 sleutelvoorwaarden en richtlijnen voor verantwoord gebruik van artificiële intelligentie. Kenniscentrum Digisprong geeft een eerste aanzet om de visietekst te vertalen naar de school- en klaspraktijk.

Praktisch:

Donderdag 29 februari ‘24 - Arena 2

  • 14u30 - 15u15 - XR-actieplan
  • 15u15 - 16u00 - Verantwoorde AI in onderwijs

Sprekers XR: RTC Antwerpen Sprekers AI: Kevin Polley en Katrien Alen

Bekijk de lezing op de website van Sett24