Gedaan met laden. U bevindt zich op: Tools Kenniscentrum Digisprong

Tools

Kenniscentrum Digisprong ontwikkelt handige hulpmiddelen voor scholen. Op deze pagina vind je een overzicht.

Breng de competenties van je leraren in kaart

Wil je graag zicht krijgen op de ICT-competenties van je lerarenkorps? Dan is de zelfreflectietool van Kenniscentrum Digisprong iets voor jou. Via een vragenlijst peil je naar de competenties van je leraren. Het hieruit voortvloeiende rapport helpt je bij het opstellen van een vormingstraject op maat van het team en wijst je de weg naar interessante vormingen.

Breng je ICT-beleid in kaart

Heeft jouw school al een ICT-beleidsplan? Scholen die werken met een ICT-beleidsplan slagen er in de praktijk vaker in om ICT op een goede manier te integreren, dan scholen zonder vastgelegd ICT-beleid. Onze ICT-beleidsplanner helpt je om een ICT-beleidsplan te creëren of om een bestaand ICT-beleidsplan te optimaliseren.

Laat leerlingen gemakkelijk inloggen

De Vlaamse overheid ontwikkelt een single-sign-on voor leerlingen, LeerID. Via één gebruikersnaam en één wachtwoord kunnen leerlingen zich aanmelden op allerhande digitale leermiddelen en toepassingen. Met LeerID hoeven leerlingen zich dus maar 1 keer in te loggen om toegang te krijgen tot digitale toepassingen en leermiddelen.

Wat is de stand van zaken? Hoe gaat het precies in zijn werk? Hoe kan je hierop aansluiten? Zijn er kosten aan verbonden? Het antwoord op al je vragen vind je op de website van LeerID.

Ontdek tal van digitale leermiddelen

Op KlasCement vinden leraren en onderwijsprofessionals duizenden kant-en-klare leermiddelen gemaakt door collega’s uit onderwijs en organisaties met een educatief aanbod. Op die manier vereenvoudigt KlasCement je onderwijsjob en bouwt het samen met een sterk netwerk van professionals aan kwaliteitsvol onderwijs voor iedereen.