Gedaan met laden. U bevindt zich op: ICT-infrastructuur van je school Thema's

ICT-infrastructuur van je school

Mobiele toestellen, netwerken, licenties en raamcontracten: daar komt meer bij kijken dan je denkt. Daarom zetten we alles wat je daarover moet weten voor je op een rij, inclusief een overzicht van de wetgeving over het gebruik van Digisprongmiddelen. En je krijgt advies over hoe je toestellen duurzaam kunt aankopen en circulair kunt gebruiken.

Overzicht regelgeving en advies

Zijn er spelregels als je investeert in ICT-infrastructuur? Jazeker. Denk aan de regels rond aanbestedingen, de aanbevelingen rond duurzaamheid en de aandacht voor kmo-participatie. Op deze pagina vind je alle info over die thema’s.

Algemene info rond de aanbestedingsregels bij aankoop van ICT-materiaal? Dat vind je in ons artikel.

Regelgeving, specifiek rond Digisprong vind je terug op de website van Onderwijs Vlaanderen. Duik er zeker in de veelgestelde vragen(opent in nieuw venster).

Licenties en raamovereenkomsten

De Vlaamse overheid voorziet ook enkele raamcontracten waarop scholen beroep kunnen doen.

Mobiele toestellen

Koop je hardware? Dan ga je best doordacht te werk. Met de inspiratiegidsen, infofiches en artikels van Kenniscentrum Digisprong krijg je een overzicht van de mobiele toestellen op de markt en hoe je die het best beheert. Je krijgt toelichting over de wetgeving én kant-en-klare sjablonen. En je ontdekt hoe je duurzaam werkt.

Netwerken, opslag en wifi

Een performant wifinetwerk en goede opslagmogelijkheden zijn onontbeerlijk. Kenniscentrum Digisprong plant in het najaar de publicatie van inspiratiegidsen over wifinetwerk op school en cloudopslag.

Duurzaamheid

Wist je dat wereldwijd maar 20% van het elektronisch afval gerecycleerd wordt? Digisprong wil daarom volop inzetten op duurzaamheid en circulariteit. Het Vlaamse onderwijs investeert op grote schaal in de digitalisering. Hierdoor is er een exponentiele groei aan mobiele toestellen en ICT-infrastructuur. Samen met het onderwijsveld willen we inzetten op een duurzame aanpak van het gebruik van al deze toestellen. Ook benieuwd wat de voordelen zijn voor jouw school en hoe je actief kan omgaan met dit circulaire proces? Wij zoeken het voor je uit en zetten alles op een rijtje.