Gedaan met laden. U bevindt zich op: Digisnap Tools

Digisnap

Wat is Digisnap?

Kenniscentrum Digisprong ontwikkelde op basis van SELFIEforTEACHERS een gratis zelfreflectietool. De tool peilt naar de ICT-competenties van elke leraar en is geënt op het DigCompEdu Framework. De vragen zijn eenduidig, in duidelijke taal opgesteld en afgestemd op het Vlaamse onderwijs, aangevuld met praktijkvoorbeelden. Elke reflectievraag vertrekt vanuit een competentie en bevraagt de mate van toepassing door de leerkracht. Digisnap is verbonden met een deelsite op KlasCement(opent in nieuw venster). Die staat boordevol ICT-opleidingen die gekoppeld zijn aan de competenties uit het DigCompEdu Framework.

Het overzichtelijke schoolrapport van Digisnap ondersteunt directies bij het opstellen van een traject op maat van hun lerarenteam. Digisnap is GDPR-proof en werd gelanceerd in het najaar van 2022.

Wil je graag meer weten over Digisnap? Lees dan dit artikel.

Demo van Digisnap

Wil je als directeur of ICT-coördinator de ICT-competenties binnen je school in kaart brengen en naar een hoger niveau tillen? Dan kan je gebruikmaken van de tool Digisnap van Kenniscentrum Digisprong. Via een vragenlijst voor leerkrachten kom je te weten hoe het gesteld is met de ICT-competenties op jouw school. Na het invullen krijg je een grafisch overzicht van de antwoorden. Om je op weg te helpen geven we tips en opleidingen op maat van jouw school. Digisnap vormt een uitstekende basis om verder te professionaliseren.

Wil je graag Digisnap eens verkennen? Bekijk dan onze korte demo op Digisnap.be(opent in nieuw venster) waarin je kennismaakt met enkele vragen en de manier waarop we de resultaten, tips en bijhorende opleidingen aanbieden. Om deze demo te gebruiken, log je bovenaan in als gast.

Informatie voor leerkrachten

Je vulde Digisnap in, maar je weet niet wat je met de resultaten moet doen? We helpen je om ze juist te interpreteren en ermee aan de slag te gaan.

Heb je Digisnap ingevuld en zoek je inspiratie om aan de slag te gaan met je resultaten? Ben je benieuwd welke stappen je kan ondernemen om jezelf te professionaliseren? Lees dan onze tips voor leerkrachten.

Informatie voor directies

Ben je van plan Digisnap te gebruiken op je school? Wil je de competenties van je school in kaart brengen en analyseren? Bekijk dan onze voorbeelden die je helpen om aan de slag te gaan.

Als je werk wil maken van het ICT-professionaliseringsbeleid van je school, raden we je aan om doordacht te werk te gaan, zelfs nog voor het aanvragen van een Digisnap-bevraging.

Je hebt Digisnap laten invullen door je lerarenkorps. Maar wat nu? Hoe ga je nu best aan de slag met de resultaten? We helpen je graag op weg.

Digisnap in vraag en antwoord

Zit je nog met specifieke vragen over Digisnap? Bekijk dan zeker het artikel “Alles wat je wil weten over Digisnap in vraag en antwoord”. Je vindt er een handig overzicht met antwoorden voor leerkrachten, directie en aanbieders van ICT-opleidingen.

Aan de slag - handleidingen

  • Handleiding voor directies: wil je in je school aan de slag met Digisnap? In deze handleiding(PDF bestand opent in nieuw venster) begeleiden we je stap voor stap van aanvraag tot start.
  • Handleiding voor leerkrachten: eigen competenties in kaart brengen met Digisnap? Nood aan een handleiding die je stap voor stap toont hoe dit gaat? Gebruik dan onze handleiding(PDF bestand opent in nieuw venster) voor leerkrachten.
  • Presentatie voor ICT-coördinatoren (en directies): wil je als ICT-medewerker of directeur je team begeleiden bij het aanmelden bij en gebruiken van Digisnap? Gebruik dan onze presentatie(Powerpoint bestand).