Wat is Digisnap?

Kenniscentrum Digisprong ontwikkelt op basis van SELFIEforTEACHERS een gratis zelfreflectietool. De tool peilt naar de ICT-competenties van elke leraar en is geënt op het DigCompEdu Framework. De vragen zijn eenduidig, in duidelijke taal opgesteld en afgestemd op het Vlaamse onderwijs, aangevuld met praktijkvoorbeelden. Elke reflectievraag vertrekt vanuit een competentie en bevraagt de mate van toepassing door de leerkracht.

Het overzichtelijke schoolrapport van Digisnap ondersteunt directies bij het opstellen van een traject op maat van hun lerarenteam. Digisnap is GPDR-proof en zal gelanceerd worden in het najaar van 2022.

Wil je graag meer weten over Digisnap? Lees dan dit artikel.

Demo van Digisnap

Wil je als directeur of ICT-coördinator de ICT-competenties binnen je school in kaart brengen en naar een hoger niveau tillen? Dan kan je gebruikmaken van de tool Digisnap van Kenniscentrum Digisprong. Via een vragenlijst voor leerkrachten kom je te weten hoe het gesteld is met de ICT-competenties op jouw school. Na het invullen krijg je een grafisch overzicht van de antwoorden. Om je op weg te helpen geven we tips en opleidingen op maat van jouw school. Digisnap vormt een uitstekende basis om verder te professionaliseren.

Wil je graag Digisnap eens verkennen? Bekijk dan onze korte demo op Digisnap.be ((opent in nieuw venster)) waarin je kennismaakt met enkele vragen en de manier waarop we de resultaten, tips en bijhorende opleidingen aanbieden.

Informatie voor leerkrachten

Heb je Digisnap ingevuld en zoek je inspiratie om aan de slag te gaan met je resultaten? Ben je benieuwd welke stappen je kan ondernemen om jezelf te professionaliseren? Lees dan onze tips voor leerkrachten.

Informatie voor directies

Ben je van plan Digisnap te gebruiken op je school? Wil je de competenties van je school in kaart brengen en analyseren? Bekijk dan onze voorbeelden die je helpen om aan de slag te gaan.

Digisnap in vraag en antwoord

Zit je nog met specifieke vragen over Digisnap? Bekijk dan zeker het artikel “Alles wat je wil weten over Digisnap in vraag en antwoord”. Je vindt er een handig overzicht met antwoorden voor leerkrachten, directie en aanbieders van ICT-opleidingen.

Aan de slag - handleidingen