Gedaan met laden. U bevindt zich op: ICT-beleid van je school Thema's

ICT-beleid van je school

Een ICT-beleidsplan maken en actueel houden? Dat is niet makkelijk. Daarom reiken we je een helpende hand. En ben je benieuwd of je school goed bezig is met ICT? Je ontdekt het met de Europese SELFIE-tool. Je komt ook meer te weten over nettiquette, cyberpesten, sociale media in de klas en gezond ICT-gebruik.

ICT-beleidsplan

Wil je graag ICT op een doordachte manier integreren in de schoolpraktijk? Dan is het belangrijk dat je een ICT-beleidsplan uitwerkt op maat van je eigen school.

Hoe begin je aan zo’n ICT-beleidsplan of hoe werk je een bestaand plan verder uit? We zullen eerlijk zijn: er komt heel wat bij kijken, en een ICT-beleidsplan schrijf je niet in een-twee-drie. Daarom helpt Kenniscentrum Digisprong je graag een handje met de ICT-beleidsplanner.

SELFIE

SELFIE is een gratis tool voor zelfevaluatie die toont hoe goed je school het doet op vlak van ICT. Je krijgt inzicht in je sterke en minder sterke punten op het gebied van digitale onderwijs- en leertechnologieën.

Wil je graag meer weten over SELFIE, lees dan dit artikel. Daarin leer je wat SELFIE is, waarvoor het dient en hoe het werkt.

Doordacht omgaan met ICT

In een samenleving waarin levenslang leren centraal staat, is omgaan met ICT een basiscompetentie. Mobiele toestellen hebben hun weg gevonden naar heel wat aspecten van je leven. Hierdoor kom je misschien ook in aanraking met enkele nieuwe randfenomenen. Ook regels voor het gezond inzetten van ICT zijn zeker niet overbodig.