Gedaan met laden. U bevindt zich op: Vernieuwingen in Digisnap Nieuws

Vernieuwingen in Digisnap

Nieuwsbericht
28 augustus 2023

Dankzij enkele vernieuwingen is Digisnap klaar voor het nieuwe schooljaar.

Digisnap(opent in nieuw venster) is een zelfreflectietool van het Kenniscentrum Digisprong die op anonieme wijze de ICT-competenties van elke leraar in kaart brengt. De tool is gebaseerd op het DigCompEdu-kader.

Nadat je de vragenlijst met 22 vragen ingevuld hebt, krijg je als leraar en als school een uitgebreid rapport per domein en per competentie. Het rapport per competentie bevat verschillende onderdelen, zoals tips, opleidingssuggesties en een grafiek die jouw resultaat vergelijkt met dat van collega’s.

De grafiek werd vernieuwd, waardoor je vanaf nu nog beter je eigen resultaat kan interpreteren.

In de nieuwe grafiek kan je aflezen:

  • in welk niveau je zelf zit

  • hoe jij je verhoudt tegenover je collega’s en waar kennisdeling mogelijk wordt.

  • hoeveel collega’s er in de andere niveaus zitten.

Om de opleidingssuggesties weer te geven, werd een extra functie toegevoegd aan je rapport. Vanaf nu zal je, per competentie, meteen enkele suggesties op maat te zien krijgen. Die verschijnen willekeurig en komen van verschillende aanbieders. Elke keer je het rapport bekijkt, zullen de suggesties dus verschillen. Wil je liever het volledige aanbod op jouw maat zien? Dan kan je nog altijd doorklikken naar de opleidingsdatabank, extra filters instellen en het aanbod opslaan als favoriet.

Bovendien kan je niet alleen de tips van je eigen niveau, maar ook die van de twee andere niveaus openklikken.

Benieuwd naar onze toekomstige aanpassingen?

Na de herfstvakantie zullen directies verschillende rapporten kunnen samenvoegen in één rapport. Ook rapportering op niveau van een scholengroep zal mogelijk worden.

Werk je als leraar in verschillende scholen of vakwerkgroepen? Dan zal je binnenkort meerdere schoolcodes kunnen toevoegen aan je profiel. Daardoor zijn je resultaten beschikbaar in de rapporten van de verschillende scholen en hoef je de resultaten niet meer handmatig over te zetten. Je gegevens blijven altijd anoniem.