Gedaan met laden. U bevindt zich op: Praktijkgericht aan de slag met voorleessoftware? Herbekijk het webinar! Kenniscentrum Digisprong

Praktijkgericht aan de slag met voorleessoftware? Herbekijk het webinar!

Nieuwsbericht
22 maart 2024

Wil je voorleessoftware op een doeltreffende manier integreren in jouw school en klas? Herbekijk dan het webinar van Kenniscentrum Digisprong en ontdek hoe je voorleessoftware inzet als redelijke aanpassing voor leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften.

Inleiding van het webinar

In de introductie vertelt het Kenniscentrum je meer over het Digisprong-intiatief rond redelijke aanpassingen op het vlak van ICT. Hierna schets het zorgteam van het Departement Onderwijs & Vorming het juridisch kader rond redelijke aanpassingen. Ook krijg je in dit onderdeel inzicht in het Leersteundecreet.

Good Practices en Cases

Lucas Hermans van Eureka vzw presenteert op een boeiende manier enkele goede praktijken en cases vanuit het project ADIBib en Leesvoor! Vlaanderen. Ervaringen vanuit de praktijk maar ook uitdagingen en oplossingen, komen aan bod.

Na het volgen van dit webinar weet je hoe je met de software het verschil maakt in het leerproces van kinderen en jongeren met deze specifieke onderwijsbehoeften.

Brochure

Meer weten? Download de brochure(PDF bestand opent in nieuw venster) ‘Iedereen mee: voorleessoftware al redelijke aanpassing’.

Vragen?

Heb je nog vragen over de rechten en plichten rond redelijke aanpassingen? Je vindt de antwoorden in dit document.(PDF bestand opent in nieuw venster)

Inhoud is aan het laden