Gedaan met laden. U bevindt zich op: Sociaal internetaanbod voor kwetsbare gezinnen Kenniscentrum Digisprong

Sociaal internetaanbod voor kwetsbare gezinnen

Nieuwsbericht
22 maart 2024

Toegang tot betaalbaar internet is essentieel om volledig te kunnen deelnemen aan de snel evoluerende digitale maatschappij. Ook binnen het onderwijs is dit belangrijk. Help je mee om ouders de weg te wijzen?

© MnStudio/istock/GettyImagesPlus

Sinds 1 maart 2024 hebben gezinnen die aanspraak kunnen maken op een sociaal tarief ook toegang tot een nieuw sociaal internetaanbod. Dit aanbod voorziet gunstige maximumtarieven voor internetverbindingen op vaste locaties, op voorwaarde dat deze verbindingen voldoen aan bepaalde technische minimumvereisten.

De regeling biedt deze gezinnen keuze uit verschillende formules van diverse aanbieders, zodat zij kunnen kiezen wat het beste aansluit bij hun behoeften. Op de website van de overheidsdienst economie (opent in nieuw venster) vind je praktische informatie over hoe je kan gebruik maken van dit intiatief: van de aanvraag van het sociaal internetaanbod tot het selecteren van de juiste formule en aanbieder.

Het aanbod streeft ernaar om de drempels te verlagen voor gezinnen die zich in kwetsbare situaties bevinden, waardoor zij ook toegang krijgen tot de digitale wereld. Zet als school mee je schouders onder dit initatief en bezorg ouders uit de doelgroep deze informatie.