Gedaan met laden. U bevindt zich op: Toegankelijk internet voor jongeren met een verstandelijke beperking? Ga aan de slag met WAI-NOT Kenniscentrum Digisprong

Toegankelijk internet voor jongeren met een verstandelijke beperking? Ga aan de slag met WAI-NOT

Nieuwsbericht
25 maart 2024

Werk jij met kinderen of jongeren met een verstandelijke beperking? Ontdek dan zeker deze toegankelijke website in een veilige afgeschermde omgeving.

© marchmeena29/istock/Getty Images Plus

WAI-NOT(opent in nieuw venster) is een alternatief voor (en een springplank naar) het wereldwijde web. Jongeren kunnen hier terecht voor educatieve oefeningen, informatieve teksten, online games; (re)-creatieve tools en digitale communicatie. Het materiaal wordt aangeboden op gestructureerde wijze, via eenvoudige teksten, ondersteund met afbeeldingen, picto’s en een voorleesfunctie.

WAI-NOT pakte onlangs uit met tal van nieuwigheden. Zo kan je als leerkracht taken klaarzetten in een omgeving die je volledig kan aanpassen aan de wensen en noden van je leerlingen.

Wil je er meer over weten, breng dan zeker eens een bezoekje aan www.wai-not.be(opent in nieuw venster) of registreer je gratis(opent in nieuw venster) voor extra interactieve mogelijkheden.

Via wai-not.org (opent in nieuw venster)vind je als leerkracht instructiefilmpjes om WAI-NOT op maat van jouw leerlingen te maken.