14 oktober: Wereldeidag

Gezond eten hoeft niet duur te zijn: kies voor een gezond ei van bij ons!

Er moet elke dag eten op tafel komen. En dat kost geld. Gezond eten hoeft echter niet duur te zijn. Integendeel! Naar aanleiding van Wereldeidag op 14 oktober wil de Belgische eiersector aandacht vragen voor het ei van bij ons. Want met een eitje kan je niet alleen een hele waslijst overheerlijke bereidingen maken, eitjes zijn ook vriendelijk voor je portemonnee én je gezondheid.

Ellen Vaneynde, sectorverantwoordelijke leg van de Landsbond Pluimvee, vertelt enthousiast: “We gaan door een moeilijke periode met hoge energiekosten. Iedereen probeert er op zijn manier het beste van te maken. Heel wat Belgen gaan op zoek naar goedkope voedingsproducten en grijpen vaak naar ongezonde alternatieven. Ik wil op deze Internationale eidag iedereen oproepen om massaal eieren van bij ons te eten. Eitjes kan je op 101 manieren gebruiken in de keuken, ze zijn gezond, budgetvriendelijk én je koopt lokaal. Ideaal toch?”

Cloud eggs met ham en kaas

In het kader van de campagne kondigt de eiersector de samenwerking aan met Enchanté vzw ter ondersteuning van hun ‘Brooddoosnodig’-project.