Beursverslag WOP Dubai: 13-15 november 2016

Van 13 tot 15 november was Dubai het toneel voor de jaarlijkse World of Perishables (WOP). VLAM tekende weer present met een mooie stand waar Belgische groenten, fruit en aardappelen centraal stonden. Naast Fruithandel Wouters en de veilingen Reo, BelOrta en Coöperatie Hoogstraten waren ook Pomuni en Warnez aanwezig.

Kwaliteit boven kwantiteit
De beurs kende een rustige 8ste editie. WOP blijft wel de place to be voor het Midden Oosten voor de handel in aardappelen, groenten en fruit. Bovendien wordt de beurs bezocht door de belangrijkste retailers en importeurs. De VLAM-stand sprong goed in het oog: de stand van 25m² in de gekende “Premium Quality, Perfect Taste”-stijl vormde voor enkele dagen de thuisbasis voor Belgische exporteurs van AGF-producten.

Belgische producten vallen op
De VLAM-stand stak er met kop en schouders bovenuit: de stijlvolle stand en productpresentatie vormden een echte publiekstrekker. Een chef verlekkerde de passanten op heerlijke proevers met Belgische fruit en groenten in de hoofdrol. Vooral witloof, tomatenspecialiteiten en andere specialties zoals broccolini en chicoleaves trokken de aandacht van de bezoekers. Daarnaast kon ook het gamma zachtfruit waaronder aardbeien, frambozen en braambassen de bezoekers bekoren.

Markt vol uitdagingen
De Belgische export van verse groenten en fruit naar de Verenigde Arabische Emiraten is nog beperkt maar we zien wel grotere volumes fruit vertrekken, vooral dan appelen en peren. Voor groenten noteren we, na een minder jaar 2015, weer hogere volumes voor de eerste 7 maanden van 2016. Het zijn voornamelijk wortelen en rapen die we exporteren naar de VAE.
Er zijn slechts weinig Europese aanbieders actief op deze markt. Fruit importeren de VAE vnl. uit Zuid-Afrika, Iran, Irak, De Filipijnen, Pakistan, India, Egypte. Voor groenten hetzelfde verhaal met India, Iran, Jordanië, China en Pakistan als de belangrijkste leveranciers.

De volgende editie van WOP Dubai vindt plaats van 23 oktober tem 25 oktober plaats in het Dubai Trade Centre.

 

Download documenten