Bonte kleuren stelen de show

Binnenkort komt de internationale sierteeltsector samen in IPM Essen. Ook België is er volgens traditie opnieuw van de partij. Onder de VLAM-koepel nemen maar liefst 38 bedrijven deel. U vindt hen in hal 2 (stand B25 + D30), hal 12 (stand D42) en hal 7 (stand E35). Terwijl in hal 2 de focus ligt op typisch Vlaamse producten als azalea’s, rododendrons, bloeiende kamerplanten, de Vlaamse laurier en chrysanten, aangevuld met ook struiken, jong- en perkplanten, komen in hal 12 voornamelijk boomkwekerijproducten aan bod.


We presenteren u enkele noviteiten van de deelnemende bedrijven tijdens IPM. Ontdek zelf het kleurenspektakel op de VLAM-stand:


• De Helleborus-specialist Het Wilgenbroek pakt uit met zijn Helleborus VIV 'VICTORIA'. Deze noviteit valt op door zijn massa aan purperen bloemen. Het is een Helleborus Orientalis variëteit die reeds bloeit vanaf september en blijft doorbloeien tot in de lente.
Deze noviteit wordt op de markt gebracht door Microflor: www.microflor.com - vivhelleborus.com

Aduro Orange en Violet zijn de jongste nieuwkomers binnen het assortiment van Gediflora’s Belgian Mums® chrysanten en vallen op door hun tweekleurige bloemen. Deze bicolors sieren zowel het interieur als de patio of terras. Deze Aduro’s hebben intense en warme kleuren: oranje en violet. De bloemen openen zich extreem traag, wat garant staat voor een veel langere houdbaarheid op het winkelpunt.
www.gediflora.be

• Dataflor pakt uit met nieuwe tricolore mixpotten van chrysanten en biedt zo een antwoord op de groeiende vraag naar gemengde kleurcombinaties. Er is zowel een mengel voor grote potten, tot plantdiameter 1.20 m, als een mengsel voor de kleine pot met een diameter van 30 cm beschikbaar. Voor de teelt van deze chrysanten worden hoge eisen gesteld aan de verschillende variëteiten. Uniformiteit is hierbij uiterst belangrijk. Alle variëteiten in eenzelfde mengsel dienen immers dezelfde groeisnelheid, dezelfde bloeidatum, én ook dezelfde bloemsteellengte en bloemdiameter te hebben.
www.dataflor.be

• Bij Exotic Plant is een nieuwe ster geboren: Guzmania Stella. En dat mag je letterlijk nemen omwille van zijn prachtige oranje stervormige bloem. Met zijn compacte groene blaadjes neemt dit plantje ook nog weinig plaats in, wat economisch voordelig is. ‘Stella’ is het meest geschikt voor de kleinere potmaat: 6 tot 10 cm. De plant wordt 25 cm hoog.
www.exoticplant.be

Meer info over onze deelname aan IPM vindt u op www.flandersplants.be.