Een plant als zielsverwant voor studenten

Activatie-actie groen van bij ons

VLAM voert binnen de campagne ‘groen van bij ons’ opnieuw een activatie-actie om studenten warm te maken voor planten. Van 10 tot 19 oktober worden 7 campussen verspreid over heel Vlaanderen aangedaan met een mooie, groenstand.

Zicht op de stand

Elke student die de groenstand bezoekt, wordt uitgenodigd om een korte persoonlijkheidstest uit te voeren via een tablet. Zo komt hij te weten welke plant zijn zielsverwant is. Een student die bijvoorbeeld ten volle geniet van het studentenleven zal gematcht worden met een plant die niet al te veel verzorging nodig heeft. Een zorgzame student met een voorliefde voor groen wordt gekoppeld aan een plant die meer aandacht nodig heeft.

Na de test krijgt de student zijn plant mee naar huis. De plant is voorzien van een papieren sleeve met informatie over de plant en verzorgingstips. De student wordt ook uitgenodigd om een leuke foto te nemen voor een heuse ‘mosmuur’ en deze te delen op zijn socialemediakanalen.

Per campus worden 350 planten uitgedeeld. Het gaat om Fittonia, Dieffenbachia en Sanseveria.

Volgende campussen worden bezocht:

• Ma 10/10  VUB Main Campus, Etterbeek
• Di 11/10  UCLL Diepenbeek
• Wo 12/10  Vives Kortrijk
• Do 13/10  KU Leuven, Alma Gasthuisberg
• Ma 17/10  Artevelde Campus Kantienberg in Gent
• Di 18/10  UHasselt Campus Diepenbeek
• Wo 19/10  KdG Campus Groenplaats Antwerpen

De activatie-actie naar studenten is onderdeel van de campagne ‘groen van bij ons’. Deze campagne wil nieuwe kopers aantrekken van bloemen en groen en de koopfrequentie bij bestaande kopers verhogen. VLAM wil de mogelijkheden van bloemen en planten zichtbaar maken en het positieve effect ervan op het welbevinden in de kijker zetten.

Activatie-acties naar studenten van VLAM waren de voorbije jaren steeds bijzonder succesvol, getuige de lange wachtrijen van studenten die graag een gratis plantje willen krijgen.

Een lange rij wachten studenten aan de groenstand op de VUB-campus