Openbaargroen-award 2019 voor Site Schiervelde in Roeselare

De VVOG-wedstrijd Groene Lente reikt een speciale award uit aan een openbaargroen-project dat gerealiseerd werd met een opvallende inbreng van een professionele tuinaannemer. Dit jaar gaat de prijs naar Site Schiervelde in Roeselare. De aanleg ervan gebeurde door tuinaannemer Dewulf uit Ieper.
Met de openbaargroen-award willen VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) en VVOG (Vereniging voor Openbaar Groen) het maatschappelijk belang van openbaar groen in de kijker zetten en wijzen op de meerwaarde van een professionele aanpak door een tuinaannemer. De award werd op 19 december uitgereikt op de Finale Groene Lente in Oudenaarde.

Site Schiervelde
Site Schiervelde bevat een evenementencomplex (de Expohallen), een sporthal, een voetbalstadion en het nieuwe sportcomplex Sportoase. Het stadsbestuur gaf opdracht om de vroegere asfaltvlakte van de parking van deze site aantrekkelijker en groener te maken. Het gaat om een oppervlakte van 1 hectare.
Tuinaannemer Dewulf uit Ieper mocht de groenaanleg uitvoeren.

Bomen en kleur
Dewulf koos voor de aanplanting van veel nieuwe bomen op de ‘groene parking’ van Site Schiervelde. De in de herfst mooi verkleurende Zelkova serrata ‘Village Green’ bijvoorbeeld is een prachtige verschijning. De Acer rubrum ‘Scanlon’ in de middenberm creëert een laaneffect naar de diepergelegen parkeerplaatsen. Op de grasvelden rondom werd Tilia cordata ‘Rancho’ aangeplant. Er werd geopteerd voor grote plantmaten om direct een groen effect te krijgen.
Daarnaast werden tussen de verschillende parkeervakken blokken van Carpinus betulus voorzien. Om te zorgen voor een goede zichtbaarheid en dus ook voor de veiligheid van voetgangers viel de keuze op de lagere en wintergroene Hedera helix ‘Arborescens’. Bloembollen her en der zorgen voor extra kleurtoetsen in het voorjaar.

Blikvanger 2020
Het VVOG maakte donderdag 19 december ook bekend dat Overijse de bloemen- en groenstad van 2020 wordt. De stad kreeg de vlag van Entente Florale overhandigd en vertegenwoordigt Vlaanderen in deze Europese wedstrijd.

Bijgevoegd vindt u enkele foto’s van de groene parking van Site Schierveld en het logo van de Groene Lente en van Openbaar groen.

Contactgegevens tuinaannemer
Tuinen Dewulf bvba
Diksmuidseweg 501
8904 Boezinge (Ieper)
info@tuinendewulf.be
Tel. + 32 57 42 21 58

Andere laureaten Groene Lente
Tuinen Dewulf uit Ieper kreeg de openbaargroen-award van VLAM en VVOG in de categorie omgevingsgroen.

Benieuwd naar de andere realisaties en laureaten van Groene Lente 2019 ? U kunt ze hier bekijken.
(www.vvog.info)

Download documenten