Opnieuw Pluktuin in Antwerpen op zaterdag 21 januari 2023

Het Koningin Astridplein, vlakbij het centraal station in Antwerpen, wordt op zaterdag 21 januari 2023 opnieuw omgetoverd in een bloemenzee van Vlaamse tulpen, die het publiek gratis mag komen plukken. Meter van de actie is Kawtar Ehlalouch. Zij opent de Pluktuin om 13u en geeft het startschot van het nieuwe bloeiseizoen.

De donkerste dagen liggen achter ons en de Vlaamse siertelers zijn bezig met de teelt van voorjaarsbloeiers. Met de Pluktuin op het Koningin Astridplein, vlakbij het centraal station in Antwerpen, kondigen VLAM en de Vlaamse sierteeltsector het begin van het nieuwe bloeiseizoen aan. Naast tulpen zijn vanaf dan de klassieke voorjaarsbloeiers als narcissen, krokussen, hyacinten, kievitseitjes en druifjes te verkrijgen in de bloemenverkooppunten. Dat geldt ook voor snijrozen, amaryllis, gerbera, alstroemeria en anjers. Ze brengen de lente in huis en drukken de donkere wintermaanden naar de achtergrond.

Meter van de actie is dit jaar Kawtar Ehlalouch, o.a. bekend van de Warmste Week. Kawtar: "Ik heb mijn grote liefde voor bloemen meegekregen van mijn mama. Ze nam thuis vaak de tijd om bloemstukjes te maken om het huis mee te decoreren en het fleurde de boel helemaal op. We wisten dan ook dat we haar altijd blij konden maken met een kleurrijk boeketje. En daarom geef ik nu nog steeds heel graag bloemen aan mensen omdat het zo simpel is, maar tegelijk zoveel zegt.”

Net als Kawtar kan ook jij vanaf midden januari voorjaarsbloeiers van bij ons geven en iemand blij maken. VLAM zal de komende maanden overigens nog vaker uitpakken met de slogan “Word ook een gever.” en zo bloemen en planten van bij ons naar voren schuiven als ideaal geschenk.

Wat de Pluktuin in Antwerpen op 21 januari betreft: Hij wordt opgebouwd vanaf 7u en vanaf 13u mag je zelf 15 tulpen uitkiezen, voor jezelf of om te schenken aan iemand. Langskomen kan tot 16u.

Niet voor publicatie:

VLAM voorziet ontvangst van de pers in de QA’s kitchen van het hotel Indigo Antwerp aan het Koning Astridplein van 12u tot 14u30. U krijgt er ook toegang tot de Balcony room, waar u een mooi zicht heeft op de Pluktuin. Meter van de actie, Kawtar Ehlalouch, zal ook aanwezig zijn voor interviews.

De beeldpers krijgt toegang tot de Pluktuin vanaf 12u. Meld u hiervoor ter plaatse aan bij de VLAM-verantwoordelijken.