Save the date: Bioweek van 1 tot 9 juni 2024

Van 1 tot 9 juni 2024 vindt de Bioweek plaats in heel België. Bedoeling is het bewustzijn rond bio te vergroten bij de consument door de voordelen van biologische voeding en productie te belichten. Daarbij wordt duidelijk dat kiezen voor bio synoniem staat voor kiezen voor meer duurzaamheid. De Bioweek is een gezamenlijk initiatief van de hele biosector.

De Bioweek is al jaren een begrip in Wallonië. In Vlaanderen was ze enige jaren afwezig. Aangespoord door de retailsector zal ook in Vlaanderen opnieuw een Bioweek worden georganiseerd in 2024. VLAM en zijn Waalse evenknie Apaq-W voorzien een gelijkaardige mediacampagne om de Bioweek bekend te maken en de consument aan te sporen bio van dichtbij te gaan ontdekken in die periode.

Schrijf je in voor de Bioweek

Ben jij actief in de biosector als producent, hoevebiowinkel, verwerker of retailer en wil jij je verhaal vertellen of activiteiten inrichten tijdens de Bioweek en zo meewerken aan een sterke toekomst voor bio? Vul dan zeker het inschrijvingsdocument in.

VLAM draagt je verhaal of acties tijdens de Bioweek uit op www.allesoverbio.be, hét communicatieplatform voor consumenten over bio in Vlaanderen. Het platform bevat een schat aan inhoudelijke en feitelijke informatie over bio en boeiende verhalen en video’s over producenten, verwerkers en bioliefhebbers. In aanloop naar de Bioweek zal een activiteitenkalender met alle initiatieven online worden geplaatst.

Na je inschrijving voor de Bioweek, ontvang je een link naar de toolkit met communicatiemateriaal (o.a. logo en ander beeldmateriaal) en tips & tricks, die je kan gebruiken in aanloop naar de Bioweek. De toolkit is klaar in de vroege lente. Meer info volgt nog.

En….actie

Juni is niet meer veraf. Gebruik de winterperiode om na te denken hoe jij je wagentje kan vasthaken aan de kapstok die de Bioweek biedt. Laat deze kans niet liggen om jouw producten en verhaal te brengen en je bereik en succes te vergroten. Hoe meer biospelers er meewerken aan de Bioweek, hoe groter de biostem kan doorklinken in België. Samen voor 5% groei voor bio

De Bioweek maakt onderdeel uit van het strategisch plan bio 2023-2027 in Vlaanderen. Bio-actoren in heel Vlaanderen, gesteund door de Vlaamse overheid, streven en werken aan een groei van 5% op volgende 5 parameters:

 5% landbouwareaal: het areaal onder biologische productie neemt toe tot 30.000 ha tegen eind 2027
 5% omzetwaarde van de biologische dierlijke productie: de omzetwaarde van de biologische dierlijke productie groeit naar 5% van de omzetwaarde van de gezamenlijke dierlijke productie (met inbegrip van zuivel)
 5% biolandbouwbedrijven: minimaal 5% van de landbouwbedrijven zijn biobedrijven tegen eind 2027
 5% bioconsumptie: het volume van de bioconsumptie groeit tot 5% van de totale consumptie tegen eind 2027
 5% bio in overheidscatering: bio maakt 5% uit van de overheidscatering tegen eind 2027.

Meer info: Strategisch plan bio 2023-2027