Tuincenter Claes uit Edegem is Beste Tuincentrum van Vlaanderen

Tuincenter Claes uit Edegem is uitgeroepen tot Beste Tuincentrum van Vlaanderen. Het beste plantencentrum van Vlaanderen leverde een ex aequo op. Zowel Genker Plantencentrum uit Genk als De Pauw Tuinplantencentrum uit Bornem kwamen als winnaar uit de bus. Dat werd op 17 februari bekendgemaakt op de Garden Centre Quality Awards.

Tuincenter Claes uit Edegem

Het is al voor de 6e keer dat de Belgische Tuincentra Vereniging de awards uitreikt aan verdienstelijke tuin- en plantencentra. 28 tuincentra in Vlaanderen namen deel aan de wedstrijd. Een professionele jury bracht meerdere malen een bezoek aan de deelnemers. Ze beoordeelden daarbij de kwaliteit van de planten, de decoratie-afdeling, de instore communicatie, de externe communicatie, de attitude van het personeel, de klantenbeleving en het klantencomfort. Voor het eerst werden de bedrijven ook beoordeeld op hun duurzaamheidsinspanningen.

Over alle categorieën heen kreeg Tuincenter Claes uit Edegem met 92% de beste beoordeling. Verdienstelijk en ook opmerkelijk, het gaat om een volledig onafhankelijk tuincentrum.

In de nieuwe beoordelingscategorie ‘duurzaamheidsinspanningen’ scoren een aantal bedrijven uitstekend. De award voor meest duurzame tuin- of plantencentrum van België, gaat naar Genker Plantencentrum.

Genker Plantencentrum uit Genk

Elke deelnemer kreeg na afloop een expertiseverslag mee. Daarin worden de individuele scores vergeleken met de gemiddelde scores, een soort ‘klasgemiddelde’. Er wordt ook gewezen op de verbeterpunten.

Overzicht van de bedrijven met 4 of 5 sterren

Tuincentra Vlaanderen

5 sterren: Tuincenter Claes – Edegem

4 sterren: Tuincentrum De Molen – Zwevegem, Intratuin – Zwevegem, Eurotuin – Merelbeke, Lissens - Opwijk, Tuincentrum De Molen – Avelgem, Tuincenter Van Buynder – Temse

Plantencentra Vlaanderen

5 sterren: Genker Plantencentrum – Genk, De Pauw Tuinplantencentrum – Bornem

Geen 4-sterrenbedrijven in deze categorie.

De Pauw Tuinplantencentrum uit Bornem