Vijfde tulpenplukactie in Antwerpen op 20 januari (13 – 16 u)

‘Word ook een gever’

Het Operaplein, gelegen tussen de Keyserlei en de Meir in Antwerpen, wordt op zaterdag 20 januari 2024 het decor van de vijfde Pluktuin van VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing). Het publiek mag er dan gratis 15 tulpen komen plukken om zo de lente in huis te halen. Peter van de actie is Sieg De Doncker. Hij opent de Pluktuin om 13u en geeft het startschot van het nieuwe bloeiseizoen.

VLAM, promotor van bloemen en planten van eigen bodem, benadrukt hoe fijn het is om bloemen en planten te geven of te krijgen. De campagneslogan van dat groen van bij ons is dan ook niet voor niets ‘Word ook een gever’.

Voor het vijfde jaar op rij richt VLAM een Pluktuin in als onderdeel van de campagne. Op het Operaplein, gelegen tussen de Keyserlei en de Meir in Antwerpen, worden in alle vroegte 100.000 tulpen in allerlei kleuren uitgestald op zaterdag 20 januari 2024. Elke passant mag gratis zelf 15 tulpen uitkiezen tussen 13 en 16u.

De actie valt telkens op de derde zaterdag van januari, waarmee VLAM het seizoen van de voorjaarsbloeiers aankondigt. Naast snijbloemen als tulpen zijn dan narcissen, krokussen, hyacinten, kievitseitjes en druifjes te verkrijgen in de bloemenverkooppunten. Het zijn sfeermakers die de lente dichterbij brengen en de donkere wintermaanden doen vergeten.

Peter van de actie is deze keer presentator en acteur Sieg De Doncker. Sieg: ”In het voorjaar, wanneer de eerste bloemen beginnen te bloeien, vrolijkt voor mij de wereld altijd een beetje op na een donkere winter. De geur van bloemen doet mij dan ook altijd denken aan deze periode. Daarom haal ik af en toe eens een bloemetje in huis om de boel wat op te fleuren. En de glimlach op Maureen haar gezicht is dan mooi meegenomen.”

Doe zoals Sieg en word ook een gever. Kom naar de Pluktuin en schenk een dierbare een kleurrijke bos tulpen. Ben je niet in de buurt ? Niet getreurd. Vanaf midden januari start het seizoen van de voorjaarsbloeiers en snijbloemen van bij ons. Het ideale geschenk is ook binnen jouw bereik!

Wat de Pluktuin in Antwerpen op 20 januari betreft: hij wordt opgebouwd vanaf 7u en vanaf 13u mag je zelf 15 tulpen uitkiezen, voor jezelf of om te schenken aan iemand. Langskomen kan tot 16u.

Niet voor publicatie:

VLAM voorziet ontvangst van de pers in het B&B Hotel Antwerpen Centrum, vlak aan het Operaplein vanaf 11.30 u. U krijgt tussen 11.30 u en 12.30 u ook toegang tot het balkon van de Opera Antwerpen, waar u een mooi zicht heeft op de Pluktuin. Peter van de actie, Sieg De Doncker, zal ook beschikbaar zijn voor interviews tot 14u.

De beeldpers krijgt toegang tot de Pluktuin vanaf 12 u. Meld u hiervoor ter plaatse aan bij de VLAM-verantwoordelijken.