Wie wordt de Groente- en fruitambassadeur 2024?

De wedstrijd ‘Groente- en fruitambassadeur’ gaat op zoek naar de meest aantrekkelijke groente- en fruitrayon van Vlaanderen. Schrijf je in en misschien word jij wel dé Groente- en fruitambassadeur van 2024! Deze wedstrijd is de opvolger van Groentevakman van het jaar en verloopt in samenwerking met VLAM, Boerenbond, Buurtsuper.be, Coöperatie Hoogstraten, BelOrta en REO Veiling en met de steun van Euro Pool System.

Net als vorige edities, valt er een zelfstandige supermarkt en speciaalzaak in de prijzen. Nieuw dit jaar is de categorie hoevewinkels. De hoevewinkel is immers ook een belangrijke aankoopplaats van lokale groenten en fruit. Met de wedstrijd willen VLAM en zijn partners de versverantwoordelijken en hun team motiveren en belonen voor hun dagelijkse inspanningen om groenten en fruit van bij ons in de kijker te zetten.

Een uitnodigende versrayon is een uitstekend lokmiddel, want consumenten associëren kwalitatieve versproducten met een kwaliteitsvolle zaak. Een aantrekkelijke versrayon krikt dus meteen het imago op van de hele winkel. En door producten van bij ons in de kijker te zetten, kan een winkel inspelen op de groeiende vraag van consumenten naar lokale producten.

Hoe deelnemen

Baat jij een zelfstandige supermarkt, speciaalzaak of hoevewinkel uit? Heb je een hart voor groenten en fruit van bij ons? Sta jij altijd klaar om je klanten te adviseren over je versaanbod en bedenk je leuke acties en promoties in je winkel? Dan word jij misschien wel dé Groente- en fruitambassadeur 2024.

Schrijf je in via www.groentefruitambassadeur.be en ga aan de haal met de eer én een mooie prijzenpot! De inschrijvingen worden afgesloten op 25 maart. Half juni worden de winnaars bekendgemaakt.

Prijzen

De jury kiest de mooiste, creatiefste, origineelste en meest seizoensgebonden fruit- en groenteafdeling in drie categorieën: buurtsupermarkten, speciaalzaken en hoevewinkels.

De winnaars ontvangen:

  • Een waardebon van 1.000 euro voor de aankoop van groenten en fruit van bij ons.
  • Winkelanimatie van Lekker van bij ons.
  • Een raamsticker en ander publiciteitsmateriaal voor de zaak, om de prijs in de kijker te zetten.
  • Aandacht voor de winkel op de media van oa. Buurtsuper.be.
  • Een uitnodiging voor het hele team voor het Buurtsuperfeest, een gezellig en exclusief vip-event op 19 juni 2024.
  • Exclusieve schorten voor het hele team.

Iedereen die aan de wedstrijd deelneemt, ontvangt na afloop een individueel rapport van de mysteryshoppers. Wie niet in de prijzen valt, krijgt dus een unieke kans om heel wat bij te leren. Alle deelnemers ontvangen ook een leuke attentie.