Gedaan met laden. U bevindt zich op: Voorbeeld: gedeeltelijke herbouw met minstens één wooneenheid Voorbeelden: indeling van het gebouw

Voorbeeld: gedeeltelijke herbouw met minstens één wooneenheid

Geldig voor bouwaanvragen vanaf 01.03.2017

Een bestaande eengezinswoning met garage wordt volledig herbouwd (oranje) met behoud van de oorspronkelijke garage (blauw). Het herbouwd volume is kleiner dan 800 m³ en is identiek aan het oorspronkelijk volume. Hieronder vindt u voorbeelden in het geval van een vrijstaande woning en een rijwoning.

Projecten

Er is sprake van 1 project.

Gebouwen

De werkzaamheden kunnen worden ingedeeld als

  • gedeeltelijke herbouw met minstens 1 wooneenheid: alle ruimten worden die een wooneenheid definiëren worden immers herbouwd.
  • gedeeltelijke herbouw waarbij minstens 75% van de die het omhullen en grenzen aan de buitenomgeving, nieuw zijn.

Beide werkzaamheden komen overeen met ‘nieuwbouw’ als . Er wordt 1 gebouw ‘nieuwbouw’ aangemaakt.

Alhoewel het volume in dit voorbeeld niet toeneemt, kunnen de werkzaamheden niet geïdentificeerd worden als ‘verbouwing’. De die het oorspronkelijke woningvolume omhulden, en andere constructieve elementen die deel waren van deze woning (vloeren, binnenmuren, … ), zijn immers allemaal afgebroken. De herbouwde woning (oranje) is volledig samengesteld uit nieuwe elementen. Hierdoor kan men ook niet meer spreken van een verbouwing van de oorspronkelijke woning.

EPB-eenheden

Er is 1 ’.

K-volumes

Er is 1 K-peil.